Clicky

ZINCUL, BENEFICII PENTRU ORGANISM ȘI SEMNE CĂ NU AI SUFICIENT

 

Zincul este un nutrient vital pentru sănătatea noastră, însă organismul uman nici nu-l produce, nici nu-l poate stoca.
Din acest motiv, trebuie să avem grijă ca prin alimentație sau, în anumite cazuri, prin suplimente, să ne asigurăm necesarul de zinc.
Dar să vedem ce beneficii are zincul pentru organism. În primul rând, zincul are un rol important pentru funcționarea sistemului imunitar. Ne amintim că în perioada pandemiei, suplimentele cu zinc erau recomandate tocmai pentru întărirea imunității.
Pe urmă, încă din primele clipe de viață, copilul are nevoie de zinc pentru o dezvoltare normală. În timpul sarcinii, mama trebuie să verifice care este nivelul de zinc din organism și să se asigure că-l menține la un nivel optim.
Zincul joacă un rol esențial și în vindecarea rănilor, fiind important totodată și pentru simțul gustului și al mirosului.
Semne ale deficienței de zinc:
Printre simptome se numără scăderea inexplicabilă în greutate, senzaţia de oboseală cronică, lipsa de energie, diareea, lipsa poftei de mâncare, alterarea mirosului şi gustului, răni deschise ale pielii.
Deficiența de zinc este deosebit pe periuloasă pentru femeile însărcinate, deoarece fătul este lipsit de nutrienții necesari dezvoltării. Și la sugari și copiii mici, deficitul de zinc cauzează tulburări de creștere.
Surse de zinc din alimentație:
1.stridiile reprezintă o sursă extraordinară de zinc;
2.carnea roșie și carnea de pasăre;
3.cerealele fortificate;
4. fasole, năut, mazăre;
5. produse lactate, respectiv lapte, iaurt, brânză.
Dacă identificați semne că suferiți de deficit de zinc, nu amânați un control de specialitate, medicul fiind cel care să poate îndruma spre analizele pe care trebuie să le faceți și tratamentul pe care trebuie să-l urmați.

Distribuie
post-img
Prev post

MIC DICTIONAR EXPLICATIV DESPRE COLAGEN

Next post

MIEREA IN DULCIURI

post-img