Clicky

„ZGOMOTUL ALB”, BENEFICII ȘI RISCURI PENTRU BEBELUȘI

Zgomotul alb reprezintă un sunet care include toate frecvențele care pot fi percepute de urechea umană și care sunt redate la intensitate egală. Principala calitate a acestui sunet este că acoperă orice alt zgomot din jurul nostru, motiv pentru care mulți oameni care au probleme cu somnul apelează la un „zgomot alb” pentru a dormi mai bine.

Acesta este secretul pentru care unii părinți folosesc de „zgomotul alb” pentru calmarea bebelușilor și pentru ca aceștia să adoarmă ușor.

Trucul este unul la îndemână și poate să fie soluția salvatoare pentru calmarea bebelușilor chinuiți din cauza colicilor sau din cauza erupțiilor dentare.

Zgomotul alb” poate să fie natural, cum este de exemplu sunetul ploii sau valurile mării. Mulți bebeluși dorm foarte bine la mare, ținuți la umbră, dar lângă o sursă de apă.

Mai nou, sunt disponibile în comerț și aparate care redau „zgomote albe”.

Nu în ultimul rând, „zgomotul alb” poate să fie asigurat de un aparat din casă, precum uscătorul de păr. În general, și aspiratorul poate să fie o sursă de „zgomot alb”, însă în cazul bebelușilor trebuie avut grijă ca zgomotul să nu afecteze auzul bebelușului, acesta fiind principalul risc pentru folosirea sunetului alb în cazul bebelușilor.

Și tot la capitolul riscuri, trebuie amintit că plânsul bebelușilor s-ar putea să ascundă anumite afecțiuni, motiv pentru care dacă plânsul nu se mai oprește, copilul trebuie văzut de un pediatru, pentru identificarea eventualelor afecțiuni.

Distribuie
post-img
Prev post

TALPA- GÂȘTEI, PLANTA CARE LINIȘTEȘTE INIMA

Next post

ȘTIRILE PROASTE, FUMATUL ȘI DORMITUL EXCESIV ÎN WEEKEND NE AFECTEAZA VASELE DE SÂNGE

post-img