Clicky

YACON, SUPERALIMENTUL CARE POATE SĂ ÎNLOCUIASCĂ ZAHĂRUL

Yaconul este o rădăcinoasă originară din America de Sud, care nu este prea cunoscută la noi în țară, dar care începe să fie căutată, datorită unei calități deosebite, adică posibilitatea de a înlocui zahărul.

Tot mai multă lume caută alternative sănătoase care să înlocuiască zahărul. Printre acestea se află și yacon, o legumă care seamănă cu un cartof alungit. Gustul său este undeva între cel de măr și pepene verde.

Yaconul are particularitatea de a fi bogat în inulină, un zahăr indigerabil, adică nedigerat, ci degradat de flora intestinală. De asemenea, este concentrat în fructo-oligozaharide, fibre care nici nu sunt integrate de organism. Ele oferă un gust natural dulce.Inulina și fructo-oligozaharidele găsite în yacon favorizează şi asimilarea mineralelor de către organism și întăresc sistemul imunitar, notează Rador.

Deşi yaconul este dulce, nu are aproape niciun impact asupra glicemiei, cu alte cuvinte asupra nivelului de zahăr din sânge.

Pentru a înlocui zahărul sau în orice caz a-i reduce consumul, putem opta așadar pentru sirop de yacon. Siropul de yacon poate fi găsit şi în magazinele bio sau pe internet. Chiar dacă acest sirop seamănă cu cel de agave, se dovedește a fi și mai puțin caloric. Siropul de yacon are un indice glicemic scăzut și o anumită bogăție în minerale.

Atenție! Conţinutul său mare de fibre poate duce la tulburări digestive şi este indicat să fie consumat cu moderaţie.

Distribuie
post-img
Prev post

DIABETUL POATE SA-TI DISTRUGA DINTII

Next post

TEMPERATURA NORMALĂ A CORPULUI

post-img