Clicky

TE DOARE CAPUL DE LA PARFUM? AFLĂ DE CE!

Te doare capul când simți anumite parfumuri? S-ar putea să ai o alergie la mirosuri puternice.
Denumirea medicală pentru această afecțiune este hipersensibilitate chimică multiplă, fiind recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Alergia la mirosuri puternice sau hipersensibilitatea chimică multiplă poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau sex. Totuşi, femeile sunt afectate în proporţie mai mare decât bărbaţii, explicaţia constând în influenţa hormonilor feminini care determină o sensibilitate mai mare a femeilor.
Astfel, după expunerea la un anumit parfum, pot să apară dureri de cap, ameţeli, dureri musculare sau articulare, dificultăţi de respiraţie, iritaţii (la nas, gură, gât, ochi, urechi, piele), greaţă, vărsături, diaree, oboseală intensă, umflături ale feţei, transpiraţii nocturne, probleme de memorie sau de atenţie, stări de confuzie, palpitaţii şi modificări ale tensiunii arteriale, tulburări de somn.
Persoanele sensibile la mirosuri pun aceste probleme pe seama altor factori şi descoperă de obicei întâmplător adevărata problemă, faptul că suferă de hipersensibilitate chimică multiplă, notează Adevărul.
Profesorul american Martin Pall, specialist în această maladie, distinge cinci categorii de produse chimice vinovate de declanşarea alergiei la mirosuri puternice la persoanele predispuse genetic:
-solvenţii organici volatili;
-monoxidul de carbon;
-mercurul;
-hidrogenul sulfurat;
-pesticidele.
Nu există un tratament care să vindece această afecțiune, sigurul tratament eficient fiind prevenţia, mai exact evitarea factorilor declanşatori. Persoanele sensibile la substanţe chimice trebuie să-şi reorganizeze viaţa în aşa fel încât să elimine din jurul lor tot ceea ce le dăunează sănătăţii. 

Distribuie
post-img
Prev post

PANCREASUL ARTIFICIAL, TESTAT CU SUCCES ÎN RÂNDUL PACIENȚILOR CU DIABET

Next post

Quinoa roșie - un produs cu 5000 de ani de istorie

post-img