Clicky

TINCTURA DE LEURDĂ, SOLUȚIA PENTRU UN SISTEM IMUNITAR PUTERNIC

Leurda, planta numită „usturoi sălbatic” din cauza mirosului specific, este o sursă bogată de sănătate, indiferent de forma în care este consumată.
Frunzele de leurdă se recoltează primăvara, în perioada martie- aprilie și se pot consuma în salate sau în diferite preparate culinare, precum supe, ciorbe, piureuri, etc.
Din frunzele de leurdă se poate prepara și o tinctură, adică o soluție pe bază de alcool, care face minuni pentru detoxifierea organismului și pentru întărirea sistemului imunitar.
Alte beneficii pentru sănătate:
– menține concentrația colesterolului din sânge în limite normale;
– împiedică depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge;
– favorizeaza circulatia cerebrală;
– elimină lichidele reținute în exces în corp;
– mentine tensiunea arterială în limite normale;
– combate paraziții intestinali.
Cum se prepară tinctura de leurdă:
Frunzele de leurdă (circa 100 de frunze), spălate și tocate mărunt, se acoperă cu alcool de 40 de grade (300 ml) și se pun la macerat timp de 14 zile, într-un recipient care se închide ermetic. Ulterior, preparatul se strecoară și se îndepărtează frunzele.
Zilnic se iau câte 10-15 picături, în puțin ceai sau apă, de trei-patru ori pe zi.
Tinctura de leurdă se găsește și în comerț, putând fi achiziționată din magazinele plafar.
Atenție! Această tinctură nu este indicată în femeilor însărcinate sau celor care alăptează. De asemenea, se recomandă precauție în cazul persoanelor care fac tratament cu medicamente anticoagulante. Persoanelor care suferă de afecțiuni gastrice se recomandă administrarea tincturii după masă.

Distribuie
post-img
Prev post

PRINCIPALELE 3 PROBLEME DE SĂNĂTATE CARE ÎI PREOCUPĂ PE ROMÂNI

Next post

CEASUL BIOLOGIC ȘI FUNCȚIONAREA ORGANELOR INTERNE

post-img