Clicky

ROOIBOS, UN CEAI CU BENEFICII INDREDIBILE

Ceaiul rooibos sau de massai era pe vremuri băutură națională în Africa de Sud. Acest ceai are un gust dulceag, dar este interesant faptul că nu conține zahăr în compoziția sa.
Ceaiul rooibos poate ajuta persoanele cu diabet zaharat să își mențină nivelul de zahăr din sânge sub control. Studiile pe animale au descoperit că aspalatina antioxidantă, care este prezentă în ceaiul rooibos, are un potențial antidiabetic.
Aspalathinul poate ajuta persoanele cu diabet zaharat să-și reducă riscul de inflamație vasculară și ateroscleroză.
Pe urmă, ceaiul rooibos este de mare ajutor în combaterea migrenelor. După doar trei săptămâni de băut acest cei în fiecare zi, migrenele încep să se rărească.
Acest ceai vindecă inflamațiile intestinale, fiind antibacterian și antispastic. Ceaiul de massai se recomandă și în tratarea colitei.
Ceaiul rooibos este fără calorii, deci poate fi o opțiune bună pentru cei care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o greutate sănătoasă.
Ceaiul rooibos nu conține cofeină, ceea ce îl poate face o bună opțiune pentru gravide, copii, și cei care sunt sensibili la cofeină. În timp ce cofeina poate avea unele beneficii pentru sănătate, nu toată lumea o poate consuma în condiții de siguranță.
Astfel, ceaiul rooibos este o alternativă pentru persoanele care ar dori să își reducă aportul de cafeină sau să o evite complet.
Cum se prepară ceaiul rooibos:
Pentru uz intern, se toarnă 250 ml de apă clocotită peste o linguriță cu vârf de plantă, se acoperă și se lasă să se infuzeze 2-3 minute. Dacă doriți să folosiți ceaiul pentru gargară, trebuie lăsat la infuzat 5 minute, după care se strecoară și se lasă să să răcească.

Distribuie
post-img
Prev post

5 REȚETE NATURISTE PENTRU DUREREA DE CĂLCÂI ȘI PINTENII CALCANEENI

Next post

CÂT DE PERICULOASĂ ESTE INTOXICAȚIA CU MERCUR?

post-img