Clicky

Pulberea de mahlab

Mahlabul, numit şi mahalep, mahlep, mahalepi, mahaleb, este o pudră obținută din sâmburii unui cireș turcesc din soiul „Sfânta Lucia”.
A fost folosit la inceput în industria parfumurilor în Orientul Mijlociu si Turcia, apoi a devenit popular în patiserie. Acum, cel mai mare producator de mahleb este Iran, urmat de Turcia si Siria.
Are un gust dulce, iar aroma variază între migdale, cireșe, sâmburi de caise şi lemn dulce. 
Pudra de mahlab se folosește în diverse preparate orientale, în special în deserturi, în produse de patiserie, în aluaturi dulci, precum și amestecată cu miere. Este un condiment foarte folosit în rețete de biscuiți și fursecuri.
Ce beneficii are pudra de mahaleb pentru sanatate? 
Există numeroase opinii legate de folosirea pudrei de mahlab. De la efecte antiinflamatorii, la efecte analgezice, poate avea efecte pozitive pentru pacienții cu diabet, poate ameliora simptomele depresiei, poate elimina anxietatea, stresul și nu numai, explică Maria Nicuțar pe blogul său.

Distribuie
post-img
Prev post

EXCESUL DE SARE ȘI RISCURILE CARDIACE PENTRU PERSOANELE CU DIABET

Next post

Cum ne afectează digestia iubirea neîmpărtășită

post-img