Clicky

Prof. dr.Constantin Dulcan: Furia distruge enorm de mulți neuroni

Fiecare emoție are o chimie, emoțiile pozitive fiind benefice pentru organismul nostru, în timp ce cele negative, cum este furia, ne afectează sănătatea.

Acesta este motivul pentru care trebuie să avem grijă să ne încărcăm cu emoții pozitive și să evităm emoțiile negative, a explicat, la o emiune transmisă de Gândul, prof. dr. Constantin Dulcan, specialist în neurologie și psihiatrie.

În gândirea noastră nu folosim numai cuvinte și emoții pozitive, care au o semnificație pozitivă pentru noi. Și atunci fiecare emoție are o chimie. Chimia se reflectă asupra tuturor structurilor noastre. Deci frica, să zicem, sau teama – această teamă se transmite prin ceea ce noi zicem neuropeptide, se localizează pe un organ, este neconsumată și acolo, pe receptorii organului respectiv, ADN-ul își însușește informația care este patologică și el fabrică proteinele de-a lungul timpului într-o manieră patologică, alterată.

O emoție pozitivă, dimpotrivă, îi permite ADN-ului să fabrice proteinele care corespund sănătății noastre. Furia distruge enorm de mulți neuroni, foarte mulți neuroni. Deci noi pierdem neuroni și dacă stăm numai așa, fără să facem niciun efort. În momentul în care ne înfuriem, pierdem o cantitate imensă de neuroni. Neuronii sunt foarte sensibili.

De aceea, furia, mânia, agresivitatea, violența nu sunt indicate pentru noi. La stresul pe care îl ținem noi, probabil că este explicabil de ce, în clipa de față, frecvența bolii Alzheimer este atât de mare”, a afirmat prof. dr. Constantin Dulcan.

Totodată, prof. dr. Constantin Dulcan a subliniat importanța pe care au o gândurile pozitive asupra vieții noastre și că este necesar să ne luăm frecvent o porție de fericire.

Distribuie
post-img
Prev post

Burnout, sindromul epuizării profesionale

Next post

Tatuajul și riscurile pentru sănătate

post-img