Clicky

Trei rețete pentru demachiant de făcut în casă

Secretul unui ten frumos este în primul rând curățare lui, iar demachiantul joacă un rol esențial, fiind important să alegem ceva folositor pentru sănătatea tenului nostru.
Vă propunem astăzi câteva rețete de făcut în casă, repede și cu ingrediente ușor de procurat, care să vă asigure un demachiant prietenos cu tenul dumneavoastră.
Demachiant cu lămâie:
Acest tip de demachiant este excelent pentru pielea normală și grasă.
Ingrediente: 30 ml (două linguri) de suc de lămâie, 75 ml (un sfert de ceașcă plus o lingură) de ulei de sâmburi de struguri sau de caisă, 15 ml (o lingură) de ceară, 1,25 ml borax, 6 picături de ulei esențial sau de mandarină.
Mod de preparare: topiți ceara și 15 ml de ulei într-un vas mic, având grijă să păstrați focul la minimum. În alt vas încălziți sucul de lămâie peste care turnați cantitatea de borax, amestecând până ce acesta se dizolvă. Turnați apoi conținutul celor două recipiente într-un singur vas, luându-le în prealabil de pe foc. Amestecați încet cu telul până substanța devine cremoasă. Adăugați cele 6 picături de ulei esențial și amestecați. Produsul final se poate folosi imediat sau poate fi păstrat la frigider, dacă nu doriți să îl folosiți mai repede de două săptămâni.
Utilizare: Se folosesc zilnic câte 10 ml (două lingurițe), cantitatea preparată conform rețetei fiind suficientă pentru 9 zile.
Demachiant cu căpșuni:
Este un demachiant excelent pentru pielea normal și grasă.
Ingrediente: 4 căpșuni feliate, 2 picături de ulei esențial de coada-șoricelului sau mentă iute.
Mod de preparare: Presați căpșunile și strecurați-le printr-o sită sau tifon. Puneți sucul care rezultă într-un vas mic, adăugați peste el ulei esențial și amestecați componentele. Va rezulta un demachiant care se va aplica pe față și gât. Acest produs nu se păstrează, ci se prepară chiar înainte de folosire.
Demachiant cu aloe și gălbenele:
Ingrediente: 30 ml (două linguri) de aloe vera, 15 ml de ceai de gălbenele, 4 linguri de ulei de avocado, ricin, migdale dulci sau semințe de struguri, o lingură ceară, 5 picături de ulei esențial de semințe de morcov, lemn de santal, vitamina A și 1,25 ml de borax.
Mod de preparare. Într-o tigaie mica se amestecă cele 4 linguri de ulei și ceara de albine. În alt vas încălziți ceaiul de gălbenele sau mușețel și gelul de aloe vera peste care adăugați cantitatea de borax și amestecați până se dizolvă. Luați ambele vase de pe foc/ turnați cu atenție amestecul de plante în vasul cu ceară și ulei, amestecând până se răcește și îngroașă. Adăugați apoi vitamina A și cele 5 picături de ulei esențial.
Cum se folosește demachiantul:
Înainte de a aplica cremele este indicat să umeziți fața și gâtul cu apă călduță. Puneți apoi pe față o cantitate mică de cremă (1-2 lingurițe) și masați cu degetele, prin mișcări circulare. Înlăturarea produsului se face cu o bucată de pânză umedă, după care fața se clătește cu apă caldă.
Sursa: Eugen Giurgiu, „Tratamente naturiste în cosmetică”.

Distribuie
post-img
Prev post

Urzica, planta medicinală cu puteri nebănuite

Next post

CE STITI DESPRE FLAVONOIDE?

post-img