Clicky

Rețete naturiste pentru dinți albi și strălucitori

Atentie! Toate aceste tratamente trebuie supervizate de un medic stomatolog.
Va recomandam sa accesati canalul de youtube CAMPION IN SANATATE si sa urmariti materialul realizat de doctor Lucretia Pana – medic stomatolog.

Un zâmbet frumos înseamnă, printre altele, o dantură sănătoasă. Un periaj dentar corect și vizita periodică la stomatolog sunt condiții esențiale pentru a ne păstra dinții sănătoși.
În plus, există mai multe metode sănătoase și sigure să ne albim dinții acasă. Eugen Giurgiu prezintă în cartea „Tratamente naturiste în cosmetică” o serie de rețete naturiste care ne ajută să ne păstrăm dinții albi și strălucitori.
Lămâie. Se pot spăla dinții cu suc de lămâie o dată pe săptămână, pentru a arăta curați și albi. Este bine ca acest lucru să-l facă mai ales persoanele care au obiceiul să consume cafea zilnic.
Salvie. Se freacă dinții cu frunze proaspete de salvie pentru a le reda strălucirea.
Bicarbonatul de sodiu alimentar. Se va presăra pe periuța de dinți praf peste care se picură câteva picături de suc de lămâie. Este foarte util pentru albirea dinților, în cazurile de candidoză sau de afte bucale.
Chimen. Se pun 50 g de semințe de chimen la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se țin timp de 15 zile, agitând de mai multe ori pe zi. La fiecare spălat pe dinți de pun 25 de picături din tincture astfel obținută la un pahar de apă. Se clătește gura cu acest lichid după fiecare periaj. Este foarte effcient pentru dezinfecție sau când există anumite afecțiuni ale cavității bucale.
Plop. Pulberea de cărbune de plop se folosește la periajul dinților în amestec de tinctură de iod 5%, de la farmacie. Se poate repeta zilnic. Albește dinții și curăță perfect dantura.

Distribuie
post-img
Prev post

Plante medicinale – cea mai veche ramura a medicinii

Next post

Tabouleh, porția de sănătate cu pătrunjel

post-img