Clicky

Măceșul, „regele” plantelor vitaminizante

Măceșul crește în toate regiunile din țara noastră, de la Marea Neagră până la munte, fiind un arbust destul de cunoscut, dar al cărui potențial terapeutic este neglijat.
Fructele de măceș sunt extraordinar de eficiente pentru vitaminizarea organismului, precum şi pentru prevenirea şi combaterea multor afecţiuni- cardiovasculare, renale, digestive, nervoase şi pulmonare.
Măceşele conţin vitamina C şi alte vitamine de mare valoare pentru organismul uman, precum vitaminele B1, B2, PP, K și A.
Ceai din fructe de măceș. Se prepară din 2-3 linguri de fructe uscate și fărâmițate, care se pun la fiert pentru 15 minute, în 500-750 ml apă. După clocot se strecoară prin tifon sau pânză deasă, se acoperă și se ține sub capac încă 15 minute. Se îndulcește cu miere. Ceaiul astfel preparat se bea cu o oră înaintea meselor.
Beneficiile ceaiului din fructe de măceș:
-Ajută persoanele anemice și astenice, dar dizolvă și pietrele de la rinichi, aducând vindecări în bolile urinare.
-Contribuie la slăbire, deoarece produce eliminarea excedentară de urină.
-Dă tinerețe și suplețe corpului, deoarece vitaminele C și P redau permeabilitatea caracteristică vaselor se sânge ale omului tânăr și sănătos.
-Reduce inflamațiile intestinale până la vindecare.
-Normalizează secrețiile biliare.
-Vindecă ficatul bolnav și obosit.
-Întreaga circulație sanguină se normalizează.
Bineînțeles că aceste efecte nu se obțin de pe o zi pe alta, ci după luni de cură cu acest ceai.
Sursa: Alexandru Doboș, „Plantele medicinale și utilizarea lor”

Distribuie
post-img
Prev post

Serotonina, hormonul fericirii

Next post

Câteva măști și șampoane naturale pentru un păr sănătos și strălucitor

post-img