Clicky

Vreau să știi!

Secrete de slăbit de la medicul Mihaela Bilic
Doar cine nu a încercat să slăbească nu știe că lupta cu kilogramele nu este ușoară, dar fiecare bătălie câștigată ne dă încredere să mergem mai departe și să nu renunțăm la dorința de a ajunge la greutatea pe care ne-o dorim.
În această luptă, contează voința personală, dar și ajutorul din partea specialiștilor, care ne pot oferi dieta cea mai potrivită pentru organismul nostru, precum și recomandări universal valabile.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic ne oferă, într-o postare pe Facebook, câteva recomandări pentru un slăbit eficient.
Iată-le:
Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cat palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.
Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!
Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mica.
Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.
Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100.

Distribuie
post-img
Prev post

Tratament inovator pentru persoanele cu diabet.

Next post

Trucuri ca să nu te mai curentezi de tot ce atingi

post-img