Clicky

Vreau să știi!

CE SUNT CRUCIFERELE?

In foarte multe diete, nutritionistii si medicii recomanda consumul de crucifere, evident, in urma unor analize care trebuie facute pentru a vedea cantitatea si frecventa consumului acestor legume. Se numesc crucifere dintr-un motiv esthetic, florile acestor legume cresc sub forma de cruce. Cele mai cunoscute legume din aceasta familie  sunt bogate in vitamine, contin compusi care pot opri agentii ce cauzeaza cancerul si contribuie totodata la detoxifierea organismului. Ele ajuta de asemenea la eliminarea substantelor nocive din organism datorita continutului ridicat de enzime.
Nu ezitati sa aveti pe masa broccoli care trebuie consumat cat mai putin procesat pentru mentinerea proprietatilor, conopida care contine vitamina C, vitamine din complexul B si vitamina K, toate contribuind la fortifierea organismului nostru si la vitalitate, hrean care are efecte benefice asupra tractului respirator, proprietati antibiotice, stimuleaza metabolismul, glandele suprarenale si scade tensiunea arteriala
Varza, de toate felurile si sub toate denumirile, are un continut foarte mic de calorii si se afla printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C. Aceasta contine si vitamina E, doar 200 de grame in fiecare zi din aceasta leguma acoperind necesarul din doza zilnica recomandata de vitamina E.

Distribuie
post-img
Prev post

Ce ascund poftele alimentare

Next post

Păpădia, planta extraterestră

post-img