Clicky

Vreau să știi!

ALIMENTE CARE REDUC RISCUL UNUI ATAC DE CORD

1. PESTE GRAS – Somon, macrou, hering, eglefin – Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate inimii. Aceste tipuri de peste contin si B2, vitamin D, iod, zinc si selenium.

2. OVAZ -acesta scade riscul bolilor cardiace pentru ca reduce concentratia de colesterol. Contine beta-glucan, dar si cantitati optime de acizi grasi Omega 3, magneziu, potasiu, calciu, vitamina B3 (niacina).

3. FRUCTE DE PADURE -Zmeura, murele, capsunile si afinele contin antioxidanti si reduc stresul oxidativ. Consumul de afine ajuta la functionarea normala a celulelor vaselor de sange, tensiunea arteriala fiind tinuta sub control si evitandu-se formarea de cheaguri. Afinele au foarte multi nutrienti; carotenoizi (beta caroten, luteina), flavonoizi (antocianina), polifenoli, vitamina C, vitamina K, magneziu, calciu, potasiu. Afinele au un efect benefic nu numai asupra afectiunilor cardiace, dar si asupra neoplaziilor (crestere anormala si excesiva a unui tesut). Afinele pot fi consumate singure sau impreuna cu alte fructe.

Distribuie
post-img
Prev post

Răgușeala. Ce faci când rămâi fără voce?

Next post

8 beneficii ale dusului scotian

post-img