Clicky

Vitamina D, rol în scăderea glicemiei

Despre vitamina D se știe că este importantă pentru sănătatea oaselor, însă ea are un rol esențial și pentru persoanele cu diabet, la care s-a constatat că le scade inclusiv parametrii glicemiei.
Din păcate, o proporție mare de oameni, circa 80%, prezintă un deficit de vitamina D.
„E importantă compensarea deficitului de vitamina D la toţi oamenii, dar mai ales la pacienţii cu diabet, unde am văzut un efect de îmbunătăţire a parametrilor, de scădere a glicemiei”, a explicat medicul primar oftalmolog dr. Florian Baltă, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
Potrivit acestuia,  în urma măsurării parametrilor arterei retiniene s-a constatat că există modificări la aceste vase înainte să apară vreun semn vizibil de diabet.
„Se ştie că ochiul e un fel de fereastră deschisă către creier sau către organismul uman. Am folosit un aparat cu care putem vizualiza arterele retiniene şi să măsurăm exact parametrii vaselor. Şi am constatat că există modificări la nivelul acestor vase, înainte să apară vreun semn de diabet, la fundul de ochi. Dacă în zona aceasta am reuşit să punem în evidenţă şi am şi găsit un supliment alimentar care modifică favorabil aceşti parametri, îmi vine să cred că ar fi bine ca lumea să afle că noi putem măsura aceşti parametri la pacienţii cu diabet şi la cei la care aceşti parametri sunt mai slabi – de fapt, realitatea peretelui vascular se modifică şi noi putem să spunem celorlalte specialităţi şi medicului specialist diabetolog că acest medicament poate să ajute”, a arătat doctorul Florian Baltă.
Sursa: Agerpres.

Distribuie
post-img
Prev post

VREI SA RAMAI INSARCINATA? ATENTIE LA NUTRITIE - ELENA FEDORCAN - NUTRITIONIST

Next post

Crochete cu dovlecei

post-img