Clicky

VÂSCUL, „CREANGA DE AUR” CARE CALMEAZĂ INIMA AGITATĂ

Vâscul este o plantă foarte populară, cunoscută atât pentru beneficiile ei pentru sănătate, cât și pentru legenda din jurul ei, potrivit căreia este aducătoare de noroc și de prosperitate.

Din cele mai vechi timpuri, vâscul era considerat semn de bun augur al dragostei, apărător şi protector al casei şi al familiei. Vâscul, căruia i se mai spune şi „creanga de aur”, este recunoscut și acum drept simbol al sărbătorilor de iarnă. Potrivit unei tradiţii, cei care se sărută sub o ramură de vâsc la trecerea dintre ani vor avea bucurie şi fericire.

Dar să vedem care sunt beneficiile vâscului pentru sănătate.

Vâscul este o plantă care are proprietatea de a normaliza funcționarea întregului organism. Maria Treben remarca că vâscul produce inimaginabilul, scade tensiunea arterială la hipertensivi și o crește la hipotensivi. Vâscul calmează inima agitată, având efect cardiotonic.

Vâscul are și proprietăți anticancerigene. Studii recente au arătat că această plantă poate stimula sistemul imnitar în lupta cu celulele maligne și poate diminua efectele negative ale tratamentelor oncologice.

Totodată, vâscul are capacitatea de a regularize nivelul de zahăr din sânge. În urma unor studii, cercetătorii au descoperit că această planta poate asigura atât reducerea cantității de glucoză din sânge, cât și stimularea producției de insulin în celulele pancreatice.

Vâscul are și o acțiune antispasmodică, calmând crizele de astm, tusea convulsivă și sughițurile persistente.

Cum se prepară:

Intern, sub formă de macerat. Trei lingurițe de plantă mărunțită la 200 ml apă rece se lasă 8 ore la macerat. Se strecoară, dar nu se fierbe. Se pot consuma 3-4 cești pe zi, din care una la culcare.

Tratamentul se poate face și cu frunză de vâsc, mărunțită sub formă de pulbere, din care se iau 4 vârfuri de cuțit pe zi.

Contraindicații:

Vâscul nu este recomandat în cazul copiilor, femeilor însărcinate sau femeilor care alăptează. Se recomandă consultarea medicului înainte de începerea oricărui tratament.

Atentie! Aceste date au scop informativ și nu înlocuiesc consultația de specialitate!

Distribuie
post-img
Prev post

5 MIRODENII CARE NU AR TREBUI SĂ LIPSEASCĂ DIN BUCĂTĂRIE

Next post

4 MĂȘTI COSMETICE CU ALBUȘ ȘI GĂLBENUȘ DE OU

post-img