Clicky

USTUROIUL VERDE, DARUL PRIMĂVERII PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Într-un articol anterior, spuneam că ceapa verde este vedeta primăverii, însă nu trebuie să uităm nici de usturoiul verde, căci proprietățile sale pentru sănătate sunt la fel de importante.

Usturoiul verde, prezent deja în piețele și în grădinile noastre încă de la începul lunii martie, conține vitaminele A, B1, B2, C, potasiu, calciu, sulf, iod și substanțe anticancerigene. Pe urmă, usturoiul verde conține substanțe cu rol antiviral și antiinflamator, care întăresc sistemul imunitar.

Usturoiul verde ajută la detoxifierea organismului, previne afecțiunile respiratorii și ajută la ameliorarea durerilor de cap. De fapt, usturoiul verde este considerat cel mai puternic antibiotic natural, datorită alicinei.

Studii recente au demonstrat că usturoiul verde are și proprietăți anticancerigene, un consum zilnic de 30-40 grame de usturoi scăzând cu 40% riscul de cancer la sân.

Bineînțeles că usturoiul verde trebuie consumat crud, pentru a beneficia din plin de efectele sale terapeutice. Este adevărat să mirosul usturoiul verde poate să ne dea un pic de furcă după ce îl consumăm, dar acest lucru este secundar în raport cu beneficiile pe care le avem pentru sănătate datorită usturoiului verde.

Deci să profităm de această perioadă și să facem o cură bogată în usturoi, căci astfel reducem riscul apariției bolilor de inimă, reducem colesterolul rău și reușim ca tensiunea arterială să scadă.

Totuși, usturoiul verde nu este recomandat femeilor care alăptează, deoarece s-ar putea să dea un gust neplăcut laptelui. De asemenea, usturoiul verde, fiind hipotensiv, trebuie evitat de persoanele care au valori scăzute ale tensiunii.

Distribuie
post-img
Prev post

GLICERINA, PROPRIETĂȚI ȘI MOD DE UTILIZARE

Next post

TE DOARE STOMACUL, STII DIN CE CAUZA?

post-img