Clicky

UNDE SE AFLĂ CELE MAI MULTE BACTERII DIN CASĂ?

Te-ai gândit vreodată unde se află cele mai multe bacterii în casa ta? Probabil că toaleta este primul răspuns care îți vine în minte. Să vedem dacă este sau nu adevărat.

Maite Muniesa, cercetătoare la Departamentul de Microbiologie a Universității din Barcelona, s-a gândit să facă un studiu despre bacteriile din case, precum și despre curățenia din locuințe. În studiu au fost implicate 1000 de locuințe.

Rezultatele studiului sunt cel puțin îngrijorătoare, iar experta în microbiologie avertizează că aproximativ 20% din infecțiile alimentare sunt contractate în propria locuință. Nu sună prea bine, nu este așa?

Dar să vedem cum s-a ajuns aici. În primul rând, spune Maite Muniesa, există în casă unele zone așa zis uitate, unde nu prea se acordă interes curățeniei, precum lavetele sau bureții de menaj, vasele unde se țin periuțele de dinți sau filtrele de cafea. De asemenea, și blatul de bucătărie reprezintă un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor, atunci când nu este curățat suficient de bine.

Pe urmă, jucăriile sunt obiecte pe care puține persoane de mai dezinfectează, chiar dacă copiii se joacă cu ele în parc. Totodată, în baie sunt identificate multe zone cu risc pentru apariția bacteriilor și ciupercilor, cum este cazul proapelor umede sau vasului de toaletă, notează Agerpres.

În urma studiului s-a dovenit că ecranul telefoanelor mobile conține de 30 de ori mai multi microbi decat vasul de la WC. Uimitor, nu?

Concluzia este una singură. Fără să devenim obsedați de curățenie, trebuie să avem grijă și să ne asigurăm că realizăm dezinfectarea tuturor suprafețelor și obiectelor din casa noastră.

Distribuie
post-img
Prev post

ANTIBIOGRAMA. CE ESTE ȘI CÂND ESTE RECOMANDATĂ

Next post

PREA MULT ACID URIC ÎN SÂNGE? IATĂ CE TREBUIE FĂCUT!

post-img