Clicky

UN OBICEI MATINAL CARE AFECTEAZĂ CREIERUL

Mulți oameni au obiceiul să-și verifice telefonul imediat după ce se trezesc dimineața, acest lucru incluzând și accesul la rețelele de socializare.

Potrivit statisticilor, mai mult de o treime dintre utilizatorii din întreaga lume spun că își verifică telefonul în cinci minute de la trezire dimineața și 20% dintre ei îl verifică de peste 50 de ori pe zi.

Însă, specialiștii avertizează că folosirea telefonului imediat după trezire este un obicei dăunător pentru sănătate.

Dependența de smartphone este un fenomen care afectează pe toată lumea, iar adulții sunt cel mai mult afectați. Datele ne vorbesc despre o creștere a tulburărilor legate de tehnologie. Sentimentul din spatele dependenței utilizatorului este teama de a fi rupt de ceva sau de a fi într-o situație periculoasă fără ca aceștia să știe, și asta este o nebunie, viața merge înainte chiar și fără noi”, a declarat, pentru Il Giornale, neurologul Piero Barbanti, șeful Centrului de Diagnostic și Terapie pentru Cefalee și Dureri din IRCCS San Raffaele Roma,

Acesta a avertizat că folosirea imediată a telefonului după trezire are consecințe asupra organismului.

Echivalează cu îngroparea creierului în informații prin a-l face să ruleze dimineața devreme, car determină creierul să treacă prea repede de la o fază creativă nocturnă la una servilă în timpul zilei, generând anxietate și tehnostres”, a subliniat medicul.

Totodată, neurologul a lansat o provocare: să renunțăm la telefon și la internet măcar o jumătate de zi.

Încercăm?

Distribuie
post-img
Prev post

CATI ANI VREI SA-TI STERGI DE PE FATA?

Next post

GLICERINA, PROPRIETĂȚI ȘI MOD DE UTILIZARE

post-img