Clicky

UN ADEVĂRAT CAMPION! DAVID POPOVICI ȘI-A DONAT MEDALIA DE AUR PENTRU COPIII BOLNAVI DE CANCER

Înotătorul român David Popovici şi-a donat o medalia de aur, aceasta urmând a fi transformată în fundiţe aurii şi oferite copiilor bolnavi de cancer în cadrul unei acţiuni caritabile.

Medalia de aur donată este cea câştigată de David Popovici la Mondialele de la Budapesta la proba de 200 m liber masculin, performanţă cu care sportivul a făcut istorie, fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. 

Medalia donată a fost topită şi este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii, anunță Agerpres.

Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari (…)”, a declarat David Popovici.

Înotătorul român David Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în probele de 100 şi 200 m liber. Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în aceste două probe la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a triumfat în 1973, la Belgrad.

Distribuie
post-img
Prev post

OBEZITATEA LA CATEI

Next post

CUM SCOATEM DOPURILE DE CEARA DIN URECHI

post-img