Clicky

ULEIUL DE MACADAMIA, UN ULEI PENTRU FRUMUSEȚE

Uleiul de macadamia are beneficii uimitoare pentru frumusețe, fiind folosit în tratamente pentru piele, păr, unghii și buze. Acest ulei este produs din nucile de macadamia, considerate cele mai sănătoase nuci din lume, deoarece au cel mai mare conținut de grăsimi mononesaturate.

La rândul său, uleiul de macadamia conține cantități mari de acid palmitoleic, care se aseamănă sebumului, precum și acid olic. În timp, datorită acestor proprietăți, uleiul de macadamia și-a câștigat un bun renume în ceea ce privește prevenirea apariției ridurilor, în tratarea părului, dar și în vindecarea rănilor sau calmarea arsurilor solare.

Beneficiile uleiului de macadamia:

  • Pentru piele

Datorită conținutului de acid palmitoleic și olic, de care aminteam anterior, uleiul de macadamia este un emolient excelent, el lăsând pielea moale și elastică. De asemenea, prin utilizare frecventă, uleiul de macadamia previne îmbătrânirea prematură a pielii.

De asemenea, acest ulei este eficient în tratarea rănilor minore, fiind un foarte bun cicatrizant.Nu în ultimul rând, uleiul de macadamia asigură o bună protecție a pielii împotriva razelor UV și calmează arsurile solare.

  • Pentru păr

Pentru măr, uleiul de macadamia este minunat, el hrănind părul de la rădăcină și stimulând creșterea lui sănătoasă.

Uleiul de macadamia poate fi folosit atât ca mască, cât și simplu, astfel încât se masează scalpul timp de cinci minute cu acest ulei, apoi se lasă să acționeze cam jumătate de oră și se spală părul.

Cu ajutorul acestui ulei, buclele pot deveni mai ușor de îngrijit. Produsele cosmetice cu acest ingredient sunt foarte populare pentru îngrijirea părului ondulat, deoarece îl face mai ușor de descâlcit și de aranjat.

  • Pentru buze

Buzele pot beneficia și ele de efectele benefice ale uleiului produs din nucile de macadamia. Uleiul de macadamia poate fi combinat cu ceara naturală de albine pentru a se obține un balsam excelent la emolierea și întinerirea buzelor.

Mai mult, utilizarea uleiului de macadamia poate avea proprietăți rapide de vindecare, ajutând in cazul buzelor crăpate.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTELE BOGATE ÎN GRĂSIMI ȘI ZAHĂR INFLUENȚEAZĂ CREIERUL ȘI DEPENDENȚA DE ACESTEA

Next post

SUCUL DE CARTOFI, CEL MAI BUN LEAC PENTRU BOLILE DE STOMAC

post-img