Clicky

Turtă dulce de casă

Turta dulce este un desert potrivit pentru orice moment al anului, pe care îl poți cumpăra sau pe care poți să-l faci acasă.
Nu este greu de făcut și putem să petrecem timpul împreună cu cei dragi pregătind acest preparat delicios. O turtă dulce frumos decorată ne aduce în casă și în suflet bunatate si sentimentul implinirii.
Ingrediente:
200 g unt
100 g zahăr tos
250 g zahăr brun melasă
2 ouă
100 ml lapte
½ linguriță sare
1 linguriță chimbir ras
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe scorțișoară
800-850 g făină
Cum se face
Într-un castron mare, bați untul moale cu zahărul tos până se face spumă. Pe urmă, adaugi melasa și mixezi până se omogenizează.
Adaugi ouăle unul câte unul, mixând continuu, apoi adaugi sarea, bicarbonatul, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul ras, laptele și mixezi.
Adaugi jumătate din făină și mixezi la viteză mică. Adaugi și restul de făină treptate și amesteci cu mâna. Frămânți un aluat potrivit de tare. Împarți aluatul în două, faci două bile, le învelești în folie alimentară și le introduci în frigider până se întărește aluatul. Îl poți lăsa la frigider peste noapte. Întinzi din prima bilă de aluat o foaie mai grosuță și decupezi din ea diverse forme. Așezi figurinele pe o tavă cu hârtie de copt la distanță unele de altele și le introduci în cuptorul încins pentru zece minute. Lași figurinele să se răcească în puțin în tavă și apoi le iei cu o spatulă. Le ornezi cum îți place.
Sursa: PapTot

Distribuie
post-img
Prev post

Test de sânge pentru diagnosticarea bolii Alzheimer

Next post

Depozitarea corespunzătoare a vinului

post-img