Clicky

Trucuri ca să nu te mai curentezi de tot ce atingi

Te curentezi de tot ce atingi, obiecte sau oameni? Nu este o senzație prea plăcută. Pentru că și nouă ni se întâmplă asta, am încercat să aflăm despre ce este vorba.
Fenomentul este cunoscut în fizică şi se întâmplă atunci când te îmbraci cu haine sintetice sau când te afli într-un mediu umed. Energia statică manifestată prin acea scânteie care te curentează este foarte neplăcută, deoarece are efectul unui mic şoc asupra corpului uman.
„Este vorba de un fenomen cunoscut în fizică, se numeşte încărcare electrostatică. Prin frecarea unor elemente metalice în general acel obiect se încarcă electrostatic energetic iar în momentul în care intră în contact două corpuri încărcate identic are loc o descărcare electrică”, a explicat, pentru Adevărul, dr. Valentin Boldea. 
Această descărcare electrică stimulează terminaţiile nervoase de la nivelul pielii, se transmite pe cale nervoasă astfel încât este perceput la nivel central ca şi cum ar fi o stimulare electrică a terminaţiilor, ca un fel de curentare.
Este un stimul care nu intră nici în categoria durerii, nici senzorial tactil. Este un curent electrostatic.
Poţi apela la câteva trucuri pentru a scăpa de această situaţie neplăcută:
1.Cumpără produse antistatice! Suprafeţele din lemn, plastic etc pot fi curăţate cu ajutorul produselor antistatice. De exemplu, în locul unei cârpe obişnuite de şters praful poţi folosi un pămătuf antistatic. Suprafeţele mari din plastic care au fost vopsite ar putea să fie încărcate cu energie statică.
2.Nu folosi materiale sintetice! Plasticul, materialele sintetice, hârtia sunt câteva dintre acele lucruri care produc energie statică. Nu cumpăra bluze, haine, încălţăminte şi accesorii din materiale sintetice, deoarece, când le îmbraci, ai putea să te trezeşti cu o mulţime de scântei care să te „pişte” peste tot.
3.Foloseşte-te de metal! Metalul în contact cu un alt metal poate prelua şocul în caz de energie statică. Astfel, în loc să întinzi mâna spre clanţă, întâi bagă cheia în broască. 

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

Îngrijirea naturală a pielii în timpul iernii

post-img