Clicky

TREI SUCURI VERZI PENTRU MAI MULTĂ ENERGIE

Ne petrecem zilele într-un ritm alert, suntem suprasolicitați în permanență, așa că nu este de mirare că ne simțim obosiți și storși de energie mai tot timpul.

De multe ori suntem tentați să apelăm la cafea sau ciocolată pentru a ne recăpăta energia, dar există o alternativă mai sănătoasă pentru a combate oboseala, anume sucurile din legume și fructe.

Fiind început de primăvară, ne-am gândit să vă propunem trei sucuri verzi, cu ajutorul cărora să vă recâștigați vigoarea și să rămâneți în formă de-a lungul întregii zile. Este vorba despre suc de spanac, de urzică și de țelină, iar rețetele sunt recomandate de Marioara Niță.

1.Suc de spanac. Dintr-un kilogram de spanac rezultă aproximativ 500 ml de suc. Spanacul se curăță, se spală bine și se lasă la scurs. Se introduc frunzele în storcător. Sucul rezultat se lasă aproximativ 20 de minute să se limpezească. Pe urmă se strecoară printr-un tifon.

Sucul se poate consuma imediat după ce a fost făcut, fiind recomandat în anemie sau ca activator al secrețiilor pancreatice. Sucul de spanac este un bun regenerator sanguin, prin clorofila sa și prin fierul pe care-l conține, remineralizant.

2.Suc de urzică. Frunzele proaspete de urzică se spală și se storc bine. Sucul de urzică este foarte bun pentru detoxifierea organismului.

3. Suc de țelină. Dintr-un kilogram de țelină se obține aproximativ 400 ml de suc. Rădăcina de țelină se curăță și se spală foarte bine. Se lasă se se zvânte, apoi se taie bucăți. Acestea se pun în storcător. Sucul obținut se strecoară și se consumă imediat după ce a fost făcut, simplu sau în combinație cu alte sucuri. Sucul de țelină are efecte foarte bune în astenia psihică, fizică, sexuală, în gută și în bronșite cronice. De asemenea, sucul de țelină se recomandă în caz de acnee sau alergie.

Distribuie
post-img
Prev post

VEZI DACA ESTI IPOHONDRU!

Next post

SPORTUL LA TINEREȚE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA CREIERULUI LA BĂTRÂNEȚE

post-img