Clicky

TREI MODURI NEOBIȘNUITE DE A SCĂPA RAPID DE POFTA DE DULCIURI

Nu poți rezista dulciurilor? Ai mereu la tine in geanta un baton de și iti pui zahăr în cafea? Încearcă aceste sfaturi, s-ar putea să reușești să scapi de o poftă irezistibilă de dulciuri.

Studiile au arătat că zahărul poate crea dependență și, deși dulciurile vă pot îmbunătăți starea de spirit, cel mai bine ar fi sa le evitati.

Renunțarea complet la zahăr poate fi prea dificilă, dar există mai multe modalități dovedite de a potoli acele pofte plictisitoare. Womans World oferă trei strategii bazate pe știință pentru a ajuta la stoparea poftei de zahăr și pentru a preveni revenirea ei, astfel încât să vă puteți concentra pe alimente mai sănătoase.

  1. Purtați culoarea roz

Puneți-va o eșarfă, un cardigan sau șosete roz și veti descoperi că pofta de zahăr s-a redus oarecum. Un mic studiu publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition a constatat că, atunci când participanților li s-a dat o apă de gură roz, au alergat mai repede și s-au bucurat de alergare mai mult decât cei cărora li s-a administrat aceeași apă de gură dar fără nuanțator. Autorii studiului au remarcat că efectul de bine al apei de gură roz s-ar putea datora asocierilor de culoare cu dulceața.

Cu alte cuvinte, aspectul dulce și vesel al rozului vă poate oferi niveluri ridicate de zahăr fără a fi nevoiti să-l consumați cu adevărat.

  1. Mirosiți o portocală

Dacă trufele de ciocolată sunt viața ta si iți este foarte pofta, ia o portocală, adu-o la nas și inspiră adânc și încet. Acest lucru iți poate suprima rapid pofta de dulce. Un studiu de comportament alimentar a constatat că unii subiecți care au mirositt o portocală au mâncat mai puțină ciocolată după ce au fost expuși la alimente dulci. În plus, s-a demonstrat că, parfumul uleiului esențial de portocale îi ajută pe unii să alerge mai repede și să-si îmbunătățească funcția pulmonară, deoarece citricele pot crește nivelul de energie.

  1. Joacă-te pe telefon

În loc să te lupți cu propria pofta pentru o bucată de ciocolată, joacă un joc pe telefon. Un studiu publicat în revista Addictive Behaviors a constatat că participanții care au jucat jocuri pe telefoanele lor mobile au raportat mai puține pofte de alcool, nicotină, cofeină, mâncare, băutură și chiar fata de anumite activități.

Concentrarea pe care o acordați unui joc poate fi o formă eficientă de distragere a atenției de la pofta de zahăr. Jocurile de pe telefon pot provoca, de asemenea, creșterea nivelului de dopamină, iar zahărul poate avea un efect similar. Ai grijă doar să joci cu moderație, la fel ca si zahărul, toate aceste jocuri pot crea dependență.

Dar dacă simți că problema ta de dependență de zahăr este mult mai gravă și nu te descurci singur, discută cu medicul tău despre asta. Cu siguranta va gasi o solutie sa te ajute!

 

Distribuie
post-img
Prev post

ATENTIA PENTRU ANIMALUTE VINE DIN DRAGOSTEA PENTRU ELE

Next post

DE CE ARE NEVOIE ORGANISMUL DE POTASIU?

post-img