Clicky

TREI CEAIURI NATURALE PENTRU TRATAREA CISTITEI

 

Cistita reprezintă o inflamație a canalului cistic, această afecțiune manifestându-se prin micțiuni dese, dureri și urină tulbure.

Dincolo de tratamentul medicamentos, există o serie de remedii naturiste, cele mai recomandate plante fiind coada-șoricelului, dud, in, merișor, pin și porumb.

Iată trei dintre ceaiurile recomandate de Victor Duță pentru tratarea cistitei:

1.Tratament cu ceai din muguri de plop. Ceaiul se prepară din 1-2 lingurițe de muguri de plop zdrobiți și mărunțiți, opăriți cu 250 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai/zi. Acest ceai este un excelent remediu pentru tratarea stării inflamatorii urinare și acționează ca un antiseptic.

2.Tratament cu ceai din cozi de cireșe. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de cozi de cireșe, fierte în 250 ml de apă timp de 15-20 de minute, la foc domol. Se îndulcește cu miere de albine și se bea în 3-4 reprize, în cursul unei zile. Este un ceai recomandat în tratarea afecțiunilor tractului urinar.

3. Tratament cu ceai de merișor. Ceaiul se prepară din 1,5 lingurițe de frunze de merișor, bine mărunțite, fierte 8-10 minute în 250 ml de apă. Se beau 2 căni de ceai pe zi, ceai în care se va introduce un vârf de bicarbonat de sodiu. Merișorul este o plantă medicinală cu acțiuni diuretice puternice, fiind și un antiseptic eficient aal căilor urinare.

Atenție! Acest articol are scop informativ și nu înlocuiește un control medical.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE SPORTIVII MĂNÂNCĂ UNT DE ARAHIDE?

Next post

SUCUL DE SOC, LEAC PENTRU NEVRALGII ȘI PENTRU ELIMINAREA TOXINELOR DIN CORP

post-img