Clicky

TREI CEAIURI MINERALIZANTE

În urma efortului fizic, organismul pierde prin transpirație și elemente minerale și săruri.

Deficitul de minerale produce dereglări metabolice, anemii și osteoporoze. Mineralelor și sărurilor se pot consuma ceaiuri mineralizante. Din această categorie, Alexandru Doboș recomandă următoarele ceaiuri:

1.Osul-iepurelui. Ceaiul de rădăcină se prepară din 2 linguri de rădăcină la o jumătate de apă în clocot sau 4 linguri de rădăcină la 1 litru de apă. Se bea de 3-4 ori pe zi.

În plus față de sărurile minerale, rădăcina mai conține și alte substanțe bune pentru sănătate, precum acid citri, tanin și fitosteroli.

Pe lângă efectele de mineralizare, acest ceai combate bronșitele, reumatismele, cistita sau calculoza renală.

2. Pirul. Ceaiul de pin se prepară din rizomii pirului în felul următor: într-un sfert de litru de apă în clocot se adaugă o lingură de rizomi. Se beau 2-3 astfel de ceaiuri, după mesele principale.

Datorită conținutului în vitamine, cum ar fi vitaminele B și A, dar mai ales a sărurilor de siliciu și potasi, ceaiul de pir are o puternică acțiune de remineralizare a sistemului osos. Efecte pozitive se mai observă și asupra rinichilor și a vezicii urinare, a bolilor de piele, de ficat și de bilă și reumatism.

3.Coada-calului. Acest ceai se prepară din două linguri jumătate de plantă fărâmițată la un litru de apă cu fierbere timp de 15 minute, îndulcit cu miere. Planta conține săruri de magneziu, de calciu, de potasiu

De asemenea, din 2 g de pulbere de plantă, anemicii, astenicii sau cei care pierd în urma efortului fizic cantități mari de săruri se pot vindeca și întări. Ceaiul mai e foarte bun și pentru persoanele care suferă de gută, de reumatism sau de boli ale pielii și ale căilor urinare, deaorece produce diureză.

Atentie! Aceste informații au scop informativ și nu înlocuiesc consultația de specialitate!

Distribuie
post-img
Prev post

CREȚIȘOARA, PLANTA FEMINITĂȚII

Next post

TREI MĂȘTI COSMETICE PENTRU TENUL CU ASPECT OBOSIT

post-img