Clicky

TREI CEAIURI DE FOLOS ÎN ARTRITĂ

Artrita reprezintă o inflamare a unei articulații, ce poate să fie acută sau cronică. Procesul inflamator face parte din mecanismele naturale de apărare ale organismului în fața unor agenți nocivi, cum ar fi traumatismele, alergiile, infecțiile.

Inflamația poate fi acută, ca un răspuns imediat, de durată scurtă, în fața unei agresiuni locale sau cronică, de lungă durată, prin expunere prelungită la agenții patogeni și prin reacții imune continue ale organismului.

În context reumatologic, pot fi afectate una sau mai multe articulații, de la nivelul membrelor superioare (umăr, cot, articulații mici ale mâinilor) și inferioare (genunchi, gleznă, articulații mici ale picioarelor).

Tratamentul artritelor vizează folosirea antiinflamatoarelor, analgezicelor, terapiei reumatologice – imunosupresoare, corticoterapie, așa cum este indicată de către medicul curant. Totodată, exercițiile fizice adaptate fiecărei afecțiuni în parte pot ajuta la îmbunătățirea funcției articulare și la menținerea tonusului muscular.

Plantele medicinale recomandate în tratamentele naturale sunt: lemnul-dulce, coada-șoricelului, urzica, ciuboțica cucului.

Iată ce ceaiuri recomandă Victor Duță pentru tratamentul artitrei.

1.Tratamentul cu ceaiul din lemn-dulce

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță din rădăci mărunțite ale plantei opărite cu 250 ml de apă clocotită. Se beau 3 căni de ceai pe zi. Se poate aplica și un tratament cu pulbere de lemn-dulce, bolnavului fiindu-i administrat 1-3 g/zi de pulbere.

2. Tratament cu ceaiul de ciuboțica-cucului

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de flori bine mărunțite, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Decontul se prepară dintr-o lingurițăde rădăcină a plantei, bine mărunțită, fiartă cu 250 ml de apă. În ceai se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Ceaiul de ciuboțica-cucului are calități diuretice, acționează ușor laxativ, are efect calmant și cicatrizant.

3. Tratament cu ceai preparat din

– frunze de fragi- 30 g;

-măduvă albă de tei-30 g;

– flori de iarbă neagră- 30 g;

-flori de cimbru- 30 g;

Ceaiul se preapară dintr-o linguriță de amestec vegetal, bine mărunțit, opărit de 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se va infuza 5 minute. Se consumă în cursul unei zile, se bea cu înghițituri mici.

Atenție! Acest articol are caracter infomativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

CE SEMNALEAZĂ SETEA EXCESIVĂ

Next post

CAPRIFOIUL SAU MÂNA MAICII DOMNULUI, O PLANTĂ DE LEAC

post-img