Clicky

Trei aliați puternici în lupta cu stresul: Kiwi, ardeiul roșul și portocalele

În perioadele de stres, este important să vă alimentați echilibrat, încercând să respectați programul de masă și să mâncați în liniște.
Dacă aveți mese echilibrate și la ore fixe, veți avea un atu esențial în lupta cu stresul, spune psihiatrul Stephane Clerget.
Alimentele bogate în zaharuri lente (cereale, leguminoase, pâine integrală, paste și orez integral) trebuie mâncate în cantități suficiente pentru a evita variațiile de glicemie. Pe urmă, e nevoie de alimente care să ne ajute cu zinc (pește, carne, cereale integrale) și seleniu (pește, curcan, friptură de porc)
În caz de stres, mâncați kiwi și ardei roșu si beți suc de portocale!
Kiwi, ardeiul roșul și portocalele sunt cunoscute ca fiind bogate în vitamina C. deoarece nu este sintetizată de organism, vitamina C trebuie să fie adusă în mod obligatoriu prin alimentație.
Vitamina C are efecte antiiflamatoare, de stimulare a imunității, ce pot fi interesante în anumite stări depresive. De asemenea, vitamina C poate preveni stările de oboseală, insomniile și starea de spirit despresivă care poate decurge de aici.
*„Poftă bună, minte strună! Mănâncă deștept, ca să gândești sănătos”- Stephane Clerget, edit. Niculescu

Distribuie
post-img
Prev post

Ceapa, beneficii uimitoare

Next post

VREAU SA STII!

post-img