Clicky

TREBURILE CASNICE ÎMBUNĂTĂȚESC ABILITĂȚILE COGNITIVE

De acum avem o motivație în plus pentru a nu mai amâna trebuie casnice pe care le avem de făcut.

Cercetătorii au demonstrat, într-un studiu realizat de Centrul de Cercetare pentru Vârstnici Bakrest din Toronto, Canada, că adulții care alocă mai mult timp treburilor casnice au creiere mai mari, acesta fiind un indicator puternic al sănătății cognitive.

În studiu, cercetătorii au analizat legătura dintre treburile casnice, dimensiunea creierului și abilitățile cognitive la 66 de adulți sănătoși din punct de vedere cognitiv.

Participanții la experiment au fost supuși la trei examinări amănunțite pentru evaluarea generală a sănătății, imagistica creierului structural și evaluarea abilităților cognitive. Ei au răspuns la întrebări despre timpul petrecut în diferite activități, cum ar fi curățenia, ștergerea prafului, gătitul, cumpărăturile, munca în curte, reparațiile la domiciliu și altele.

După analiza datelor, cercetătorii au descoperit că persoanele care petrec mai mult timp acasă au un volum al creierului mai mare, indiferent de exercițiile fizice pe care le fac. Modificările au fost observate în hipocamp, care joacă un rol important în memorie și învățare, și în lobul frontal, care este implicat în multe aspecte cognitive.

Așadar, treburile casnice aduc beneficia sănătății creierului, un motiv în plus pentru a ne face casa să strălucească de curățenie!

Distribuie
post-img
Prev post

ROZMARINUL, SIMBOLUL PRIETENIEI

Next post

SINDROMUL DE TUNELUL CARPIAN, BOALA CARE ÎI AFECTEAZĂ PE CEI CARE LUCREAZĂ MULT LA CALCULATOR

post-img