Clicky

TRATEAZĂ ALERGIILE, DURERILE DE CAP ȘI PRELUNGESC SOMNUL: 3 PLANTE DE APARTAMENT CARE VA ÎMBUNĂTĂȚESC VIAȚA

Nu există nimic mai bun decât o plantă frumoasă de apartament. Florile sau verdeața densă, plantele vor transforma o camera plictisitoare și anosta intr-una spectaculoasa si placuta. Dar, se pare că, plantele nu doar vă decoreaza casa, ci pot să și îmbunătățească calitatea aerului din aceasta.

Se zice că, 15 minute de interacțiune cu plante, inclusiv timpul lor de îngrijire, reduce nivelul de stres. Dar unele plante de apartament pot face mai mult decât să vă lumineze spațiul și să vă îmbunătățească starea de spirit. Ele pot reduce toxinele din aer și vă pot face spațiul mai sănătos.

Și, deși oamenii de știință spun că una sau două plante de interior nu vor reusi sa curețe aerul din casă și pentru a-i îmbunătăți cu adevărat calitatea ai nevoie de un purificator de aer, unele proprietăți ale plantelor sunt o dovada clara ca ele ar trebui în continuare să faca parte din locuinta ta.

Sa vedem care sunt aceste plante si ce calitati le indreptateste sa le crestem in apartament.

Iedera englezească

Mucegaiul este adesea cauza multor alergii. Dar iedera englezească știe cum să se descurce cu el. Oamenii de știință de la Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie au descoperit că planta de iedera englezeasca a redus semnificativ cantitatea de spori de mucegai din aer în interiorul recipientelor de sticlă in care se afla, ceea ce o face sa fie o arma serioasa in luptă împotriva alergiilor.

Asa ca, un ghiveci cu aceasta iedera în cea mai folosită camera a ta te va ajuta sa scapi de mucegai. Dar trebuie sa știi că iedera englezească este toxică și trebuie ținută departe de copii și animalele de companie.

Pothos auriu (sau iedera dracului)

Scindapsus sau pothos de aur, numita si iedera dracului, după cum sa dovedit, planta este nu numai frumoasă, ci și utilă. Este una dintre plantele care te scapă de durerea de cap.

Excesul de toxine din interiorul unei case, numiti si compuși organici volatili (COV), care sunt emisi de orice, de la covoare la izolație până la lucrările din lemn, vă pot da cu adevarat nu doar bătăi de cap, ci si dureri ale acestuia. Într-un articol scris cu privire la un studiu al Școlii de Medicină din Mount Sinai, cercetătorii au spus că pothosul auriu a redus nivelurile de toxine numite benzen și tricloretilenă. În plus, un studiu din 2005 a arătat că aceasta planta a îndepărtat 74% din compușii organici volatili, inclusiv formaldehida, toluenul și xilenul, dintr-o cameră etanș închisă.

Aloe Vera

AloeVera, dacă este aplasata pe o noptieră, va elibera oxigen și va absorbi dioxidul de carbon din aerul din jurul patului tau, ceea ce te va ajuta să dormi mai bine. Iar prin creșterea nivelului de oxigen pe timp de noapte, vă puteți crește somnul reparator cu unde lente. Acest raționament se bazează pe un studiu din 2018 care a arătat că șobolanii care au fost anesteziați și apoi expuși la niveluri mai mari de oxigen au petrecut mai mult timp în somnul cu unde lente, adica in faza NREM-non-rapid eye, care este somnul cel mai profund si mai odihnitor pentru organism.

Distribuie
post-img
Prev post

EXISTA SPERANTA PENTRU CUPLURILE INFERTILE!

Next post

ȘAPTE FACTORI CARE PREVIN DECLINUL MENTAL

post-img