Clicky

TRATAMENTUL ȘI PREVENIREA TENSIUNII INTRAOCULARE

Va spuneam intr-un articol, de ieri, despre cauzele si simptomele tensiunii intraoculare si cat de important este sa nu le ignorati, pentru ca timpul va poate salva de orbire. Astazi, va prezentam ce tratamente se prescriu in caz de presiune intraoculara si cum puteti s-o preveniti.

Creșterea sau scăderea presiunii intraoculare nu este normală, prin urmare, necesită o corecție. De regulă, pacientului i se prescriu mai întâi picături pentru ochi care normalizează presiunea oculară. Dacă terapia medicamentoasă nu aduce rezultatul dorit, luăm în considerare tratamentul cu laser sau chirurgical.

Operațiile la ochi provoacă întotdeauna multe temeri și îndoieli. Oamenii se tem că vederea lor se va deteriora după intervenție, așa că trag de timp sau aleg variante naturiste: fac tot felul de exerciții, isi pun comprese din cartofi cruzi, își “îneacă” ochii cu suc de aloe vera, iau complexe de vitamine, caută tot felul de vindecători pe internet etc. Dar, în acest fel, pierd timp și bani prețios în zadar.

Dacă apar simptome de creștere sau scădere a presiunii intraoculare, sunt necesare următoarele:

  • contactați un medic oftalmolog cât mai curând posibil și efectuați un examen oftalmologic;

  • stabiliți cauza scăderii sau creșterii presiunii intra oculare;

  • începe tratamentul.

Dacă pacientul are boli concomitente non-oftalmice, cum ar fi, de exemplu, hipertensiune arterială sau hipotensiune arterială, care afectează direct creșterea sau scăderea presiunii intraoculare, este necesară tratarea acestora. La urma urmei, o încălcare a presiunii oculare nu este o cauză, ci un rezultat.

În scop preventiv, se recomandă:

1. să se alterneze munca si odihna: munca sau studiul 30-40 minute, odihna 10-15 minute;

2. să se păstreze distanța: distanța dintre ochi și o carte sau telefon trebuie să fie de minim 40 cm;

3. să se efectueze yoga pentru ochi;

4. pacientul să aibă o alimentație echilibrată și variată: să consume morcovi, dovleac, broccoli, varză, spanac, pește, ciocolată neagră cu conținut ridicat de boabe de cacao, afine, coacăze;

5. să meargă annual la un consult de specialitate si sa-si verifice vederea pentru a preveni în timp util dezvoltarea bolilor oftalmice sau a trata bolile existente pentru a evita orbirea în viitor.

Distribuie
post-img
Prev post

AI RĂU DE MIȘCARE? AFLĂ DE CE!

Next post

TUBERCULOZA, O BOALĂ VINDECABILĂ

post-img