Clicky

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU STIMULAREA MEMORIEI

 

Memoria este un proces cognitiv, logic, reprezentând capacitatea creierului uman de a codifica, stoca, pastra și apoi aminti informații dobândite și experiențe trecute.

Sunt oameni care se bucură de o memorie de „elefant”, la fel de bine cum sunt oameni care nu se pot lăuda de o memorie prea bună.

Pentru îmbunătățirea memoriei, prof.Constantin Milică recomanda mai multe tratamente naturiste:

1.Ginkgo biloba, folosit în medicina chineză de peste 2.000 de ani. Se consumă sub formă de infuzie, tinctură sau drajeuri, care ajută la buna funcţionare a creierului, printr-o oxigenare în ritm constant, tratarea tulburărilor de memorie, prevenirea pierderii de memorie şi sporirea performanţelor intelectuale la orice vârstă.

2. Ginsengul siberian şi ginsengul chinezesc şi-au dovedit eficacitatea în sporirea agerimii minţii la persoane extenuate fizic şi psihic; se consumă ca tinctură în alcool 25% (câte 10-20 de picături de 3 ori pe zi, după mese), într-o cură de maximum 30 de zile.

3.Saschiul are rol în activarea circulaţiei sanguine la nivel cerebral şi în prevenirea pierderii memoriei.

4. Bune efecte în păstrarea şi în mărirea capacităţii de concentrare au ceaiurile şi uleiurile eterice din busuioc, cimbrişor, rozmarin şi mentă, folosite la pulverizarea încăperilor şi la masaje aromoterapeutice.

5. Salvia acţionează asupra cortexului cerebral, cu efecte benefice în oboseala mentală şi în înviorarea memoriei (se face o cură de 1 lună cu câte 3 ceaiuri pe zi, după fiecare masă).

6. Produse apicole. mierea de albine, câte 2 linguriţe, dimineaţa şi după fiecare masă, timp de 30 de zile. De asemenea, se recomandă polenul, propolisul, păstura şi lăptişorul de matcă.

Atenție! Datele din acest articol au caracter informativ general. Pentru orice tratament, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Distribuie
post-img
Prev post

5 CELE MAI FRECVENTE BOLI CU TRANSMITERE SEXUALĂ

Next post

ȘTII CE SIMPTOME ARE AFECTIUNEA PICIORUL DIABETIC? DR. RARES NECHIFOR

post-img