Clicky

Tratamente naturiste pentru prevenirea ridurilor

În afara de tratamentul chirurgical, singurul tratament într-adevăr radical pentru dispariția ridurilor, există și tratamente naturale care nu sunt așa de spectaculoase, dar care dau rezultate bune, mai ales dacă sunt aplicate cu regularitate și pentru perioade suficient de lungi.
Este mai ușor să previi decât să tratezi, de aceea este foarte bine să vă feriți de expunerile la soare la orele nepotrivite, să evitați fumatul, nopțile nedormite și, mai ales, încercați să nu vă încruntați, recomandă Eugen Giurgiu.
Nu uitați să celor din jur le place mai mult un om bine dispus decât unul veșnic încruntat.
Pentru prevenirea ridurilor se pot folosi următoarele: castravetele, fructele, iedera, lămâi, măsline.
Castravetele. Se taie castravetele proaspăt în felii care se aplică timp de 20 de minute pe locul unde apar ridurile. Se repetă de două ori pe zi. Se mai poate rade și apoi scoate sucul, iar aceasta se aplică pe față simplu sau în amestec cu argilă, smântână sau lapte. Cei cu ten gras pot să pună și puțin suc de lămâie.
Fructele
Se pasează fructele și se aplică local sub forma de mască. Se menține masca timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.
Iederă
Se pun două linguri de frunze și rămurele tinere la 500 ml apă, se fierb timp de 15 minute și apoi se strecoară. Ce acest ceai se pot face comprese pe locurile afectate timp de 20 de minute.
Lămâi
Sucul de lămâie simplu sau amestecat în părți egale cu o masă grasă se poate folosi pentru a estompa ridurile pentru că este foarte astringent.
Măsline
Uleiul de măsline presat la rece este unul dintre cele mai bune emoliente pentru ten care ajută la curățare. Cu ajutorul lui se pot face masaje blânde pentru atenuarea ridurilor.
Sursa: Eugen Giurgiu, „Tratamente naturiste în cosmetică”, edit. MeteorPress

Distribuie
post-img
Prev post

BOLILE COPILARIEI: SCARLATINA - ANA MARIA ICHIM MEDIC PRIMAR PEDIATRU

Next post

LEUSTEANUL, PLANTA CU BENEFICII, LA INDEMANA TUTUROR

post-img