Clicky

Tratamente de top, eficiente în sezonul rece

Tratamente de top, eficiente în sezonul rece

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie București, ne spune cum putem avea grijă de pielea noastră o dată cu venirea frigului, grație celor mai performante tratamente ale momentului.

Pielea trebuie îngrijită, în fapt, în fiecare sezon. O dată cu venirea sezonului rece, nu doar temperaturile scăzute, ci și variațiile de temperatură pot aduce grave prejudicii calității pielii.
Hidratarea pielii este condiția sine qua non pentru sănătatea și frumusețea pielii. Variațiile de temperatură specifice anotimpurilor reci predispun pielea la deshidratare puternică.
“Avem nevoie de hidratare ca de aer – atât internă, cât și externă, la nivelul stratului cornos. Astfel, nu trebuie să uitam despre aportul hidric corect de apă – 2 litri pe zi, o alimentație sănătoasă, dieta ideală fiind cea bogată în fructe și legume, dar nici de topicele precum cremele faciale și corporale puternic hidratante și cele de curățare blândă.”, spune dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie București.
Un pas în plus ar fi tratamentele faciale efectuate periodic, pielea feței fiind substanțial expusă factorilor perturbatori de mediu – aș sublinia tratamentul de îngrijire și curățare OxyGeneo (dermoabraziunea umedă), apoi tratamentele laser care ne ajută să îmbunătățim calitatea și rezistența pielii, dar și tratamentele injectabile cu acid hialuronic, acestea crescând considerabil nivelul de hidratare al pielii.

Este important să reținem că pentru o piele frumoasă de Sărbători, atunci când toată lumea dorește să strălucească, trebuie să ne pregătim din timp, efectele maxime ale unora dintre tratamente fiind cumulative. Prin urmare, în afară de tratamentele injectabile cu acid hialuronic (indicate pentru volumizare și volumetrie) și toxină botulinică (indicată pentru tratarea ridurilor de la nivelul superior al feței), ale căror efecte sunt rapide (cu un maximum instalat la aproximativ o săptămână, două de la injectare), avem o serie de tratamente cu care trebuie să debutăm cu minimum șase săptămâni înainte de momentul zero. Asta pentru că ne dorim o piele sănătoasă, strălucitoare, fară leziuni, pete sau alte imperfecțiuni. “Pe lângă tratamentele-laser și cele cu acid hialuronic special pentru hidratare, aș aminti clasicele tratamente de cosmetică medicală, peeling-uri speciale, care readuc luminozitatea pielii. Acestea pot fi efectuate în pauza de prânz, sunt lipsite de timp de recuperare și de efecte secundare (fără înroșirea și fară exfolierea pielii). O serie de patru astfel de ședințe este, de obicei, suficientă pentru a ne atinge dezideratul în materie de sănătate și frumusețe a pielii.”, adaugă medicul.
Important de reținut este că protocolul (tratamentele potrivite și eficiente) este personalizat, stabilit de către dermatologi în urma unui screening de specialitate efectuat în cadrul clinicilor medicale.

Dr. Amalia Anghel

Medic Primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București.
Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTELE CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ IARNA DIN CĂMARĂ

Next post

5 sfaturi pentru a ne proteja inima de stres

post-img