Clicky

TRĂSĂTURI DE CARACTER CARE POT REPREZENTA SECRETUL LONGEVITĂȚII

La prima vedere, starea de sănătate este cea care stă la baza unei vieți lungi, însă aceasta nu este singura condiție pentru asigurarea longevității.

Oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din San Diego, California, au ajuns la concluzia, în urma unui studiu, că există o serie de factori care asigură longevitatea, nu doar sănătatea.

Astfel, într-un studiu realizat în sudul Italiei, oamenii de știință au cercetat viața a 29 de persoane cu vârste între 90 și 101 ani, relatează Rador.

Deși starea de sănătate fizică a acestor persoane vârstnice era mai precară în comparație cu cea a membrilor mai tineri din familiile lor, aceștia prezentau o stare mentală mai bună, potrivit cercetării.

Principalele teme care au reieșit din studiul nostru, și par să fie trăsături unice asociate cu o stare mai bună de sănătate fizică a acestei populații rurale, sunt optimismul, etica muncii, încăpățânarea și o puternică legătură cu familia, cu religia și cu pământul, a precizat dr. Dilip Jeste, profesor de psihiatrie și neuroștiințe la Facultatea de Medicină a Universității din San Diego, California.

Potrivit acestuia, dragostea persoanelor din acest grup față de pământul lor este o temă comună și le oferă un scop în viață. Oamenii de știință a descoperit de asemenea că aceste persoane vârstnice aveau însușiri semnificativ mai bune în ceea ce privește încrederea în sine și luarea deciziilor în comparație cu semenii lor de 50, 60 și 70 de ani.

Acest paradox al înaintării în vârstă susține ideea că starea de bine și înțelepciunea se accentuează proporțional cu vârsta, chiar dacă sănătatea fizică se deteriorează.

Distribuie
post-img
Prev post

FRACTURA DE ȘOLD

Next post

CUM ORGANIZAM MASA DE PASTE

post-img