Clicky

TRAISTA CIOBANULUI, PLANTA MEDICAMENT CARE OPREȘTE HEMORAGIILE

Traista ciobanului este o plantă cunoscută încă din Antichitate și folosită mai ales pentru proprietățile sale împotriva sângerărilor.

Această plantă înflorește în luna aprilie și se recoltează începând din luna mai. Traista-ciobanului conține taninuri, colină, acetilcolină, vitaminele A, K, B2 și C.

Traista ciobanului reglează fluxul menstrual, reglează tensiunea arterială și are proprietăți antihemoragice și antidiareice. Planta oprește hemoragiile uterine și favorizează coagularea sângelui.

Cum se folosește:

1.Infuzia din traista ciobanului se prepară dintr-o lingură de plantă mărunțită, opărită cu 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute și se strecoară. Se consumă 1-2 căni pe zi.

Acest preparat este recomandat pentru oprirea hemoragiilor nazale și stomacale, precum și pentru reglarea tesiunii arteriale.

Pentru reglarea ciclului menstrual se recomandă infuzia din 15 g plantă mărunțită la 250 ml apă clocotită. Se iau zilnic 3-4 linguri, cu 12 zile înainte de prima zi a ciclului menstrual.

2.Tictura din traista ciobanului se prepară din planta tocată mărunt, pusă în sticlă, peste care se pune rachiu de fructe sau de secară de 40 de grade. Se lasă la macerat pentru 14 zile, la soare sau lângă o sursă de căldură.

Tinctura este recomandată la masarea pielii în caz de atrofie musculară.

Contraindicații:

Preparatele din traista ciobanului nu sunt recomandate femeilor însărcinate, deoarece pot provoca contracții uterine și avort. De asemenea, această plantă nu trebuie consumată de către femeile însărcinate.

Traista ciobanului este interzisă și persoanelor care au făcut atac de cord sau care urmează tratament împotriva coagulării sângelui.

Atenție! Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

DOAMNELOR, PUTEȚI SĂ PĂCĂLIȚI VÂRSTA!

Next post

ATENȚIE LA ZAHĂRUL ASCUNS ÎN PRODUSELE SĂRATE!

post-img