Clicky

ATENȚIE!!! NU ÎNDEPĂRTAȚI CĂPUȘELE CU ȚIGARI SAU ALCOOL

Zilele insorite si calduroase te invita sa iesi din casa, in parc, la padure sau in locuri unde poti sa te relaxezi. Trebuie sa ai grija la un singur lucru, la capuse. Pot sa devina inamicul numarul unu al tau, dar si al animalutelor tale. Capusele sunt usor de remarcat, sunt creaturi mici, asemanatoare paianjenilor, sunt des intalnite in zonele verzi, mai ales in iarba. Căpușele pot fi purtătoare de boli grave, provocate de virusuri, bacterii și alți agenți patogeni, contractate din sângele animalelor utilizate anterior ca sursă de hrană. Prin mușcăturile ulterioare, ele transmit și omului boala. Aceasta se manifestă în maximum 30 de zile de la mușcătura insectei infectate. 

Cea mai cunoscuta boala care este cauzata de capuse este boala Lyme.

Va oferim, inca o data, cateva sfaturi pentru a evita aceste insecte:

  • Nu va plimbati prin iarba inalta

  • Purtati imbracaminte potrivita, pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga, sosete si in general, haine deschise la culoare pentru a observa imediat daca s-a prin o capusa

  • Trebuie sa utilizati sprayuri impotriva insectelor

  • La finalul zilei, cand ajungeti acasa, verificati bine imbracamintea si pliurile capului , gatului si pielii

  • Verificati cu atentie si animalele de companie

In cazul nefericit, in care ati fost muscat, trebuie sa eliminati rapid capusa. Aceasta se prinde cat mai aproape de piele, astfel incait sa iasa intreaga si sa nu ramana nimic in piele. Nu trebuie stransa foarte tare, exista posibilitatea de a o zdrobi. Spalati-va pielea cu apa si sapun dupa ce ati scos-o si aplicati o crema antiseptica in jurul muscaturii. Nu utilizati tigari aprinse sau substante precum alcool sau petrol ca sa o fortati sa iasa afara.

Acestea sunt primele actiuni care pot fi facute, dar pentru linistea familiei tale, parerea medicului de specialitate este obligatorie.

Distribuie
post-img
Prev post

REȚETĂ TRADIȚIONALĂ DE PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI ȘI STAFIDE

Next post

CUM SCĂPĂM DE DUREREA CRONICĂ ATUNCI CÂND MEDICAMENTELE NU MAI AJUTĂ

post-img