Clicky

Tort bavarez cu mere

Poate nu ai făcut niciodată tort până acum și te-ai gândit să încerci în aceste zile, în prag de sărbători. Îți propunem o rețetă pentru un tort cu mere delicios.
Ingrediente
3 mere potrivite;
o jumătate de lămâie;
30 g unt; 100 g zahăr;
4 gălbenușuri;
60 g miere;
200 ml lapte;
100 g sirop de arțar;
3 pliculețe gelatină; 300 ml smântână pentru frișcă.
Pentru decor:
40 ml apă;
8 jumătăți miez de nucă
Cum se face
Cureți merele de coajă și de semințe, le tai felii și le stropești cu zeama de lămâie ca să nu oxideze. Pui untul într-o tigai împreună cu zahărul și călești feliile de mere până se înmoaie, dar nu foarte tare, le scoți și le lași să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece 30 de minute. Între timp, amesteci într-o cratiță, cu un tel, gălbenușurile cu mierea, laptele și siropul de arțar. Pui cratița pe foc mic și lași până se îngroașă compoziția, amestecând continuu. Dai vasul deoparte de pe foc, lași să se răcorească, adaugi gelatina și amesteci până se topește. Bați frișca tare și o încorporezi în amestecul de gălbenușuri.
Îmbraci o formă de tort cu folie alimentară și aranjezi feliile de mere pe marginile și fundul formei. Torni crema, nivelezi și o introduci la figider pentru 6 ore.
Pentru decor, caramelizezi zahărul amestecat cu apa, dai cratița de pe foc și treci nuca prin caramel. Răstorni tortul pe un platou, desfaci folia și așezi deasupra nuca. Cu o furculiță formezi un decor din caramel, ridicând firele în sus. Trebuie să te miști destul de repede, deoarece caramelul se întărește. Dacă ți se întâmplă, pui cratița pe baie de aburi.
La final, nu-ți rămâne decât să decorezi tortul așa cum îți place.
Sursa: Revista PapTot

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTE CARE NE PRELUNGESC SANATATEA

Next post

Ceva ce îți poate salva viața dacă te sufoci cu alimente: Manevra Heimlich

post-img