Clicky

TOP 5 suplimente nutritive pentru iarnă

Vitaminele și mineralele sunt cele mai importante ajutoare ale noastre, care ne pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și sunt, de asemenea, importante pentru îmbunătățirea calității vieții. Acest lucru este vizibil mai ales în timpul iernii, când dieta obișnuită este epuizată semnificativ în oligoelemente esențiale. Suplimentarea cu suplimente de vitamine și minerale ne poate ajuta in deficiențe și poate avea un efect benefic asupra sănătății și bunăstării generale.
Iarna, organismul nostru este slăbit și își direcționează forțele pentru a ne proteja împotriva virusurilor, motiv pentru care este atât de important să ne menținem nivelul de vitamine și minerale. Având în vedere varietatea de suplimente sănătoase care sunt disponibile consumatorilor de astăzi, uneori este dificil să găsești câteva suplimente alimentare de care ai cu adevărat nevoie.
Prin urmare, am cautat si va aratam ce complexe de microelemente ne sunt utile iarna.
TOP 5 combinații eficiente de vitamine și minerale pentru sezonul rece:
1. Vitamina C, zincul și seleniul
Iarna este perioada în care sistemul nostru imunitar este supus unui stres crescut. Vitamina C, zincul și seleniul sunt antioxidante, implicate în întărirea apărării imune și previn apariția imunodeficienței, stimulând sinteza anticorpilor și efectuând un efect antiviral. Seleniul normalizează activitatea sistemului imunitar, este capabil să prevină mutația virală și, de asemenea, întărește vasele de sânge, protejează inima de deteriorare.
2. Vitaminele D3 și K2
Iarna este și perioada anului în care corpul își petrece cea mai mare parte a timpului în întuneric. Vitamina D3 este sintetizată în corpul uman ca urmare a expunerii pielii la lumina soarelui. În consecință, iarna, cei mai mulți dintre noi suferă de lipsa acestei vitamine.
În combinație cu vitamina K2, D3 creează un duet benefic care ajută la menținerea imunității, îmbunătățește coagularea sângelui, previne spălarea calciului din țesutul osos și previne depunerea calciului în vasele de sânge.
3. Fierul, cuprul și acidul folic
Iarna înseamnă oboseală, slăbiciune musculară, piele uscată. Femeile sunt mai expuse riscului de pierdere a fierului din cauza menstruației. De asemenea, nu detin o cantitate suficientă de fier, nici persoanele care au exclus carnea din dieta lor. În ceea ce privește asimilarea, fierul este un microelement deosebit de „capricios”. Trebuie luat impreuna cu vitamina B12, acid folic și vitamina C. Fierul poate fi luat pe stomacul gol.
4. Magneziu, calciu și vitamina D3
Magneziul îmbunătățește starea de spirit și reduce nivelul de tensiune nervoasă și, de asemenea, îmbunătățește somnul.
Calciu – Menține oasele și dinții in stare buna. Este un mineral important responsabil pentru coagularea sângelui și susține sistemul nervos. Dar calciul nu este absorbit dacă organismului îi lipsesc vitamina D și magneziu. A lua doar calciu în acest caz este pur și simplu inutil.
5. Omega-3, vitaminele B, coenzima Q10
Iarna, starea pielii, părului și unghiilor devine departe de a fi ideală.
Omega-3 îmbunătățește microcirculația sângelui, furnizează oxigen foliculilor de păr, astfel încât părul și unghiile cresc mai bine. Accelerarea livrării de nutrienți și oxigen către foliculii de păr duce la faptul că atunci când luați omega-3, părul devine mai puternic, devine elastic, coafura durează mai mult, problema vârfurilor despicate și a fragilității crescute dispar. Efectul omega-3 asupra creierului uman consta, în primul rând, în refacerea celulelor și reglarea relației dintre neuroni.
Consumul regulat de complexul omega-3 și vitamine B vă va permite sa reduceti manifestările deteriorării cognitive legate de vârstă, vă ajută să lucrați mai eficient, imbunatateste atentia si concentrarea.
Coenzima Q10 este un purtător de energie universal în organism. Aportul de coenzimă contribuie la accelerarea procesului de saturație cu oxigen a țesuturilor creierului și inimii, crește apărarea organismului, stimuleaza activitățile imune.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM STIM CA SUNTEM FERTILE - DR RUXANDRA DUMITRESCU | www.campioninsanatate.ro

Next post

Ce plante de apartament sunt de-a dreptul periculoase

post-img