Clicky

TOP 5 ANALGEZICE NATURALE PENTRU DIFERITE AFECȚIUNI

Nu este persoană pe lume căreia durerea să nu-i fie cunoscută, indiferent că vorbim de durerea de dinți, de cap, de spate și musculare.

Pentru combaterea durerilor, există analgezicele, preparate medicamentoase care au rolul de a îmbunătăți calitatea vieții prin calmarea sau stoparea durerii.

Însă și natura ne dă o mână de ajutor ca să scăpăm de dureri, o serie de plante, fructe și legume demonstrându-și în timp proprietățile analgezice.

Iată o parte dintre acestea:

Cuișoarele, condimentele aromate pe care le folosim în bucătărie la diferite preparate culinare, sunt excelente analgezice pentru tratarea durerilor de dinți. Cuișoare sunt și antibiotice naturale, așa că ele reprezintă principala recomandare în caz de nevralgii dentare și gingii iritate.

Menta este probabil cel mai cunoscut leac pentru durerile de stomac. Un ceai de mentă îți ia durerea de stomac cu mâna, calmează colicii și elimină balonările.

Turmericul, rădăcinoasă folosită ca un condiment natural, este și un foarte bun analgezic, recomandat în durerile cronice. Rădăcina de turmeric conține un compus special numit „curcumina”, ce are proprietatea de a reduce inflamația. Turmericul dă rezultate foarte bune și în tratarea ulcerelor.

Smochinele sunt bune pentru sănătate, fiind un aliat puternic împotriva migrenelor. Potrivit specialiștilor, smochinele conțin potasiu care ajută la reducerea inflamației.

Cireșele, despre care am mai vorbit într-un articol anterior, sunt un leac excelent pentru durerile articulare, deoarece ele sunt bogate în antioxidanți. O cură de cireșe pentru o perioadă de trei săptămâni, însemnând un consum de 10-15 cireșe pe zi, asigură ameliorarea durerilor articulare.

Distribuie
post-img
Prev post

HRISTOS A ÎNVIAT!

Next post

TORT DE MERE

post-img