Clicky

TINCTURA DE ARDEI IUTE

Tinctura de ardei iute stimulează secrețiile gastrice și crește pofta de mâncare. De asemenea, tinctura de ardei iute contribuie la ameliorarea circulației sangvine.

În caz de anorexie și gastrită, se administrează câte ½ linguriță de tinctură, diluată cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă. În caz de digestie lentă, se administrează 4-5 lingurițe de tinctură, diluată în apă și consumată în timpul meselor principale. Tratamentul acesta este valabil și pentru gripă și răceală.

Ca adjuvant în dureri musculare și articulare, reumatism și nevralvii, se iau 30-50 de picături de tinctură, de 3-6 ori pe zi. Tinctura de ardei iute este recomandată și pentru combaterea alcoolismului.

Extern, tinctura de ardei iute contribuie la stimularea creșterii părului, precum și la normalizarea circulatiei periferice in cazul degeraturilor

Recomandări speciale. Înainte de administrarea acestei tincturi, indiferent dacă este vorba de uz intern sau extern, trebuie să se facă un test de alergie. Se amestecă o linguriță de tinctură la 100 ml de apă și se aplică pe piele. Dacă apar mâncărimi și pete roșii, această tinctură nu trebuie folosită.

Cum se prepară:

Tinctura de ardei iute se comercializează în magazinele de specialitate, însă se poate prepara și acasă. Pentru o concentrație de 10%, se folosesc 10 grame de pulbere și 100 ml de alcool de 70 de grade. Se amestecă într-un recipient din sticlă, se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând de 3-4 ori în fiecare zi.

Contraindicații:

Consumul de tinctură de ardei iute este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, steatoză hepatică, ciroză hepatică, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, ulcer duodenal, hipertensiune arterială, febră. Femeile însărcinate și cele care alăptează nu ar trebui să consume acest produs sau să-l folosească ca remediu extern.

Atenție! Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

DUREREA MENSTRUALA, CAUZE SI TRATAMENT

Next post

12 ALIMENTE PERFECTE PENTRU UN PAR SANATOS

post-img