Clicky

TE TREZEȘTI LA ORA 3 ÎN FIECARE NOAPTE? IATĂ CE ÎNSEAMNĂ

În general, oamenii se trezesc noaptea din cauza zgomotului din locuință, din cauza nevoii de a merge la toaletă sau poate a temperaturii nepotrivite din cameră, unde este prea cald sau prea frig.

Dar ce înseamnă dacă te trezești la o anumită oră?

Cercetătorii au studiat această problemă și s-au oprit asupra orei 3, descoperind că persoanele care se trezesc noaptea în jurul acestei ore sunt predispuse să analizeze și să pună la îndoială propriile acțiuni și decizii.

În timpul unui somn normal, neurobiologia oamenilor atinge un punct de cotitură în jurul orei 3, arată experții, notează Adevărul. Atunci, nivelul de cortizon crește, iar organismul începe să se pregătească pentru ziua următoare.

Când ne trezim în jurul orei 3, mintea noastră nu caută neapărat o soluție pentru problemele care nu ne dau pace, ci predomină îngrijorarea cu privire la anumite evenimente. În acel moment, ne vin în minte cele mai rele scenarii și mai puțin soluțiile pe care am putea să le punem în aplincare pentru soluționarea problemelor.

Sentimentele care acompaniază aceste gânduri sunt de vinovăție și de regret, fiind generate temeri nefondate. În astfel de momente este bine să fim atenți la simțurile noastre, în special asupra sunetului respirației. Când observăm că apar gânduri, ar trebuie să ne concentrăm doar pe sunetul respirației.

Cel mai bine pentru depășirea acelor momente este să încercăm să adormim la loc și să nu lăsăm gândurile rele să ne panicheze. Când începe ziua, problemele și gândurile negative care ne-au măcinat în timpul nopții dispar și începem să identificăm cele mai bune soluții la problemele pe care le credeam fără rezolvare.

Distribuie
post-img
Prev post

OBICEIURI NESĂNĂTOASE CARE AFECTEAZĂ TIROIDA

Next post

CE ALTE PROBLEME DE SANATATE POT SA APARA DIN CAUZA PROBLEMELOR STOMATOLOGICE

post-img