Clicky

TE DOARE STOMACUL, STII DIN CE CAUZA?

Toată lumea se confruntă, la un moment dat, cu o durere de stomac supărătoare, însoţită de crampe, flatulenţă sau constipaţie, dar dacă problema persistă, s-ar putea ca nu doar alimentaţia ori sedentarismul să fie de vină, ci şi alte afecţiuni ascunse. Descoperă care sunt bolile ce se pot manifesta prin dureri de stomac puternice, resimţite pe termen lung. Daca durerile se intensifica, apeleaza la medicul de familie. Orice remediu pe care- l incerci trebuie sa fie confirmat de doctor. In ceea ce urmeaza, facem o trecere in revista a catorva boli care au ca symptom comun durerile abdominale

Litiaza biliară

Calculii sau pietrele la vezica biliară – un mic săculeţ situat sub ficat, care are rolul de a elimina conţinutul bilei – pot bloca intestinul subţire, ceea ce duce la apariţia durerii, în special în regiunea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă a corpului. Durerea se intensifică mai ales după mesele copioase, bogate în grăsimi, care contractă vezica urinară şi favorizează inflamaţia intestinului.

Pancreatita

Pancreatita – o inflamaţie a pancreasului – poate cauza durere cu senzaţie de arsură în regiunea centrală sau superioasă a abdomenului. Unele persoane acuză chiar dureri ce radiază spre spate şi încearcă să remedieze această problemă întinzându-se pe pat, dar nu fac decât să agraveze simptomele, care pot include ameţeli, stări de vomă şi vărsături. Pancreatita este o boală care nu trebuie neglijată! Mergeţi la medic dacă simptomele se agravează brusc şi fără motiv!

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian – poate duce la dureri de stomac resimţite în special în zona abdominală superioară şi în piept. Cauza poate fi slăbirea valvei care separă stomacul de esofag şi pătrunderea sucului gastric în esofag şi înapoi în stomac. Prea multe alimente grase pot înrăutăţi durerea de stomac resimţită. Pierderea în greutate, grija pentru alimentaţie şi medicamentele recomandate de medic sunt metodele prin care puteţi ameliora simptomele neplăcute.

Cele trei afectiuni pe care vi le-am prezentat fac parte dintr-o serie mai lunga pe care o vom continua in articolele urmatoare.

Distribuie
post-img
Prev post

USTUROIUL VERDE, DARUL PRIMĂVERII PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Next post

10 LUCRURI FASCINANTE DESPRE NAS ȘI SIMȚUL MIROSULUI

post-img