Clicky

TARTA CU NUCI, DULCELE VINOVAT DE DUMINICA

TARTA CU NUCI, DULCELE VINOVAT DE DUMINICA

Ingrediente pentru o tartă cu diametru de 24 de cm.
Pentru blat:
Circa 200 g făină, 100 g unt (tăiat bucățele), 1 gălbenuș, 50 g zahăr, sare.
Pentru umplutură:
125 g unt, 50 g nucă măcinată, 125 g zahăr, 2 ouă, 150 g făină, 50 g miez nucă tăiat mărunt, ½ linguriță praf de copt,1 linguriță scorțișoară, sare.
În plus: unt pentru formă, făină pentru planșetă, zahăr pudră pentru presărat deasupra, circa 10 jumătăți miez de nucă pentru ornat.
Mod de preparare:
Blatul: Se frământă un aluat neted din făină, unt, gălbenuș, zahăr și puțină sare. Se ține circa 30 de minute la rece, învelit cu folie de plastic. Se-ncinge cuptorul le 180 de grade. Se unge forma (cu pereți detașabili). Se-ntinde aluatul pe planșeta presărată cu făină și se așează în formă.
Umplutura: Se freacă untul spumă, cu mixerul, se adaugă zahărul puțin câte puțin, ouăle unul după altul și pe urmă făina amestecată cu nuca, praful de copt, scorțișoara și un vârf de sare.
Se întinde umplutura peste blat, se netezește și se coace 35-40 de minute în cuptorul încins. Se face proba cu scobitoare. Se lasă totul să se răcească puțin, se scoate din formă și după ce s-a răcit complet se pudrează cu zahăr și se ornează cu miezul de nucă.
Sursa: Asul Verde, nr 219/2022

Distribuie
post-img
Prev post

CUM EVITAM IMBOLNAVIREA COPIILOR IN ACEASTA PERIOADA

Next post

Descoperă tratamentul revoluționar de întinerire a feței, gâtului, decolteului și mâinilor!

post-img