Clicky

TALASOTERAPIA SAU DESPRE EFECTELE VINDECĂTOARE ALE MĂRII

Ziua de 1 mai reprezintă prima ocazie din an pentru a ne bucura de mare. Pentru cei care iubesc marea, întâlnirea cu ea este un eveniment mult așteptat, chiar dacă temperaturile din acest an sunt un pic mai scăzute față de anii anteriori și s-ar putea să ne împiedice să intrăm în apă.

Totuși, trebuie subliniat că marea are beneficii uimitoare pentru sănătate, din cele mai vechi timpuri oamenii căutând să se vindece de diferite afecțiuni cu ajutorul apei de mare. Despre beneficiile apei de mare dorim să vă povestim astăzi, respectiv despre talasoterapie.

Talasoterapia vine de la cuvântul grecesc „thalassa”, care înseamnă mare, și constă în utilizarea medicală a apei de mare- alături de nămol, alge, nisip- ca o formă de terapie.

Prin talasoterapie, oligoelementele de magneziu, potasiu, calciu și iodură aflate în apa de mare se absorb prin piele. Talasoterapia nu înseamnă doar baia în apa de mare, ci și folosirea nămolului, algelor sau mersul prin nisip. Plimbatul pe plajă în picioarele goale reprezintă cel mai bun masaj și cea mai bună metodă pentru a scăpa de stres.

Talasoterapia ajută la eliminarea toxinelor şi stimulează funcţiile vitale ale întregului organism. Mișcarea în valurile mării îmbunătăţeşte activitatea inimii, stimulează circulaţia sanguină şi sistemul imunitar, fiind extrem de benefică persoanelor cu probleme cardiace şi celor cu afecţiuni respiratorii.

Așadar să ne bucurăm de mare de câte ori avem ocazia, pentru că marea are proprietăți vindecătoare. Marea ne vindecă trupul și sufletul.

Distribuie
post-img
Prev post

AI GRIJA DE PIELEA TA, POATE ÎMBĂTRÂNI DIN MOTIVE PE CARE NU LE BĂNUIEȘTI!

Next post

BUFNIȚĂ VS CIOCÂRLIE. EȘTI O PERSOANĂ NOCTURNĂ SAU MATINALĂ?

post-img