Clicky

Tabouleh, porția de sănătate cu pătrunjel

Tabouleh este o salată din bucătăria libaneză, care se face cu bulgur, mult pătrunjel și mentă, fiind un preparat sănătos și ușor de realizat.
Pentru a face această salată aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 3 legături de pătrunjel
– 100 g de bulgur
– 3 roșii
– mentă
– o legătură ceapă verde
– 3-4 linguri de ulei de măsline
– zeama de la o lămâie
– sare și piper după gust.
Bulgurul este un produs din boabe de grâu, care atunci când este preparat seamănă cu cușcușul, dar cu o aromă mai puternică. Bulgurul este considerat o sursă bună de mangan, magneziu și fier. O ceașcă de bulgur conține 30% din doza zilnică recomandată de fibre.
Bulgurul se poate cumpăra online sau din supermarketuri, fiind un produs destul de ușor de procurat din magazine. Dacă nu găsiți, folosiți cușcuș pentru realizarea acestei rețete.
Cum se face salata tabouleh:
De obicei, bulgurul se comercializează în variantă prefiartă, astfel încât este suficientă hidratarea lui în apă caldă. Așadar, se pune bulburul într-un bol, se acoperă cu apă caldă și se lasă până își dublează volumul.
Între timp, te poți ocupa să toci pătrunjelul, ceapa verde și menta. Pe urmă, roșiile trebuie tăiate cubulețe.
În final, într-un bol încăpător se amestecă toate ingredientele, respectiv bulgurul, verdeața, menta, roșiile, se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piperul.
Se amestecă bine și salata tabouleh este gata!

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

Shiatsu, masajul care te vindecă

post-img