Clicky

SUCUL DE SOC, LEAC PENTRU NEVRALGII ȘI PENTRU ELIMINAREA TOXINELOR DIN CORP

Despre soc și despre proprietățile sale pentru sănătate am mai vorbit într-un articol anterior, însă acum dorim să vă prezentăm beneficiile sucului de soc și rețetă pentru prepararea acestuia.

Fructele de soc au acțiune laxativă, vitaminizantă, mineralizantă, antinevralgică, antiseptică și diuretică. De asemenea, fructele conțin vitaminele C,A și B.

Iată cum se prepară sucul de soc, după indicațiile oferite de Marioara Niță:

Ingrediente: 2 kg de fructe de soc, 400 g zahăr și o lămâie.

Cum se face: Fructele se spală bine, se lasă să se scurgă. Apoi se îndepărtează codițele lor mai groase. Se stoarce lămâia și se pune peste fructe într-o oală care să le cuprindă și care se pune la fiert. Se lasă până plesnesc fructele. Se ia oala se pe foc și se lasă deoparte timp de 30 de minute. Se îmbracă cu tifon o strecurătoare mai mare, se varsă fructele în ea și se lasă să se scurgă câteva ore. Pe urmă, se pune pe foc zeama rezultată împreună cu zahărul și se lasă să fiarbă încet 2-3 minute. Apoi, se toarnă în sticle încălzite, care se închid ermetic imediat.

Pentru eliminarea toxinelor din organism și pentru tratarea nevralgiei, se recomandă 20 g suc de soc care se prepară prin stoarcerea fructelor sau 20-30 g suc de soc amestecat cu 20 % alcool. Alcoolul potențează acțiunea sucului de soc. Durerile pot să dispară în 10-15 minute, iar în cazul formelor cronice după 3-5 zile.

Atenție! Acest articol are scop informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

TREI CEAIURI NATURALE PENTRU TRATAREA CISTITEI

Next post

5 SIMPTOME DE CATARACTĂ PE CARE NU AR TREBUI SĂ LE IGNORAȚI

post-img