Clicky

SUCUL DE RODIE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA

Hipertensiunea arterială este un ucigaș tăcut care duce la boli de inimă atunci când nu este atent monitorizată, dar chiar și mici modificări ale stilului de viață pot opri aceasta afectiune. Unele fructe sau legume pot juca un rol important în scăderea colesterolului, curățarea arterelor și scăderea tensiunii arteriale. Unele studii au spus că aceste efecte sunt la fel de semnificative ca și cele oferite de medicamente.

Rodiile au multe beneficii datorită efectului antioxidant pozitiv pe care îl au asupra inflamației. Activitatea antioxidantă a sucului de rodie este de trei ori mai mare decât cea a vinului roșu sau a ceaiului verde. Mulți dintre acești antioxidanți sunt sub formă de polifenoli, pigmenți vegetali care conferă fructelor culoarea roșie caracteristică.

O jumătate de cană de semințe de rodie conține aproximativ 72 de calorii, 16 grame de carbohidrați și trei grame de fibre.

De asemenea, rodiile conțin cantități semnificative de acid folic, vitamina K și potasiu, care afectează în mod direct elasticitatea pereților arterelor și le fac utile pentru controlul tensiunii arteriale.

Rezultatele studiului au arătat că sucul de rodie a scăzut atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică și că efectul a rămas constant, indiferent de cantitatea sau durata consumului.

S-a sugerat că functia de a acționa ca un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei poate fi ceea ce permite sucului de rodie să scadă tensiunea arterială.

Acești inhibitori se găsesc în mod obișnuit în medicamentele pentru tensiunea arterială și funcționează prin reducerea activității angiotensinei, o enzimă produsă în rinichi.

Această observație i-a determinat pe specialisti să sugereze că ar putea fi „înțelept” ca persoanele care sufera de tensiune să includă sucul de rodie într-o dietă sănătoasă pentru inimă.

De asemenea, s-a studiat si s-a constatat ca sucul de rodie poate chiar sa induca apoptoza – procesul prin care celulele canceroase se autodistrug. Iar polifenolii pot anihila procesul de imbatranire.

Distribuie
post-img
Prev post

PEȘTE ÎN SOS MANDARINE

Next post

5 TIPURI DE BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ PRIMĂVARA

post-img