Clicky

SUCUL DE MORCOVI, CAMPIONUL VITAMINEI A

Încet, încet vine primăvara și organismul ne cere vitamine și ne îndeamnă parcă la o cură de detoxifiere.

Pentru aceasta avem o soluție excelentă, sucurile din legume și fructe. Dintre acestea, astăzi ne oprim la sucul de morcovi, atât de sănătos și de bun, încât e preferat până și de bebeluși.

Sucul din morcovi conține caroten, vitaminele B1, B2, C, D, E, acid folic, vitamina A, calciu, magneziu și fier.

Sucul de morcovi se face foarte ușor la blender. Morcovii de spală, se curăță, se taie bucățele și se pun în blender. Se adaugă puțină apă, iar după ce s-a format pasta se adaugă apă treptat atât cât este necesar.

Sucul de morcovi se poate bea în combinație cu suc de mere, de roșii, de lămâie, etc.

Beneficiile sucului de morcov:

1.Îmbunătățirea vederii datorită conținutului de vitamina A. Pentru tulburările de vedere se recomandă o cură de aproximativ 30 de zile, perioadă în care se consumă 1-2 pahare de suc din morcovi pe stomacul gol.

2. În tratarea diferitelor afecțiuni ale stomacului. Sucul de morcovi este puternic alcalin și înlătură senzația de arsură la stomac. De asemenea, sucul de morcovi se recomandă pentru combaterea constipației sau în caz de diaree.

3. Bun pentru detoxifierea ficatului. Sucul de morcovi ajută ficatul în procesul de eliminare a toxinelor și de reducere a grăsimilor.

4. De folos în bolile respiratorii cronice. În boli precum bronșită, astm sau pneumonie, se recomandă ca în sucul de morcovi să se pună un gălbenuș de ou și două lingurițe cu miere.

5. Beneficii pentru piele. Sucul de morcov aplicat pe piele întinerește țesuturile, dându-le elasticitate și prospețime.

Distribuie
post-img
Prev post

REȚETE DELICIOASE CU URZICI

Next post

3 CEAIURI PENTRU ICTER

post-img